"Obama omoara 875 de oameni in fiecare saptamana." Presedintele SUA, tinta unei campanii agresive de discreditare in Rusia

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56

Nimeni nu isi facea iluzii ca Barack Obama este indragit la Moscova. Numai ca, in ultima perioada, presedintele american este tinta unei campanii agresive de discreditare.

Autorii sunt fie anonimi, fie tineri din societatea civila, care ii pun in carca liderului american conflictele din Siria, Libia si Ucraina. Kremlinul neaga vehement ca ar avea vreo implicare.

Barack Obama a primit o pereche de coarne si colti intr-un clip proiectat de autori anonimi, pe cladirile din Moscova. "Demonul" Obama se "hraneste" cu violentele din Ucraina, Siria si Libia, unde au pierit sute de mii de oameni, sugereaza filmuletul misterios.

O reclama - parte a unei campanii anti-fumat - merge si mai departe. "Fumatul ucide chiar mai multi oameni decat Obama", arata un poster de pe peretele unei statii de autobuz.

Singurul parlamentar al opozitiei din legislativul de la Moscova vorbeste de o campanie anti-Obama, avizata de Kremlin.

Dmitri Gudov, parlamentar rus: "Cred ca scopul principal este sa deturneze atentia publicului de la probleme domestice. Rusia intra in criza si este una grava. Guvernul rus are nevoie de un vinovat pentru tot ce se intampla. Iar Obama este o tinta facila."

Dovada ar putea sta intr-un videoclip, filmat de mai multi studenti rusi. Ei cer Natiunilor Unite sa il pedepseasca pe liderul american pentru - spun ei - miile de vieti pierdute. Intre timp, a iesit la iveala ca cel putin unul dintre protagonisti este membru al formatiunii de tineret a partidului de la putere din Rusia.

Kremlinul neaga vehement ca are vreo implicare in campania anti-Obama, care se imbogateste de la o zi la alta cu materiale noi. Cel mai recent clip infatiseaza un grup de tineri care pica toti odata la pamant. "Presedintele american omoara 875 de oameni in fiecare saptamana", este mesajul transmis. Pana acum, efectele in randul publicului moscovit nu par sa fi fost cele scontate.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO