Oase umane gasite pe fundul marii, in Spania. Nici dupa o luna de la descoperire autoritatile nu stiu ale cui sunt


Ultimul update: Joi 08 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Luni 05 Septembrie 2016 21:32
Categorie: Stiri externe
oase descoperite pe fundul marii

Descoperirea stranie facuta in urma cu o luna de un instructor de scuba diving in Alicante a ramas un mister pana in ziua de astazi. La inceput tanarul a crezut ca ceea ce vazuse erau doar niste gunoaie aruncate de turisti.

In timp ce se scufunda in mare, in dreptul orasului Alicante, aflat pe coasta sud-estica a Spaniei, Cristian Lopez, un instructor de scuba diving, in varsta de 22 de ani a gasit un pachet alb pe care l-a dus la suprafata, relateaza The Guardian. Acolo a realizat ca acesta era de fapt un cearsaf in care erau puse un bol, bete, pene de pasare si cel mai socant mai multe oase.

"Cand am vazut primul os mi-am dat seama imediat ca este un femur uman. Apoi am gasit o coasta. Nu am fost speriat, mai mult intrigat." a povestit Cristian.

De atunci, alte doua astfel de pachete stranii au fost descoperite de scafandrii de la Guardia Civil. Testele au aratat ca oasele fusesera ingropate in pamant in urma cu 30-40 de ani si aruncate in mare cu doar cateva zile inainte de a fi descoperite. Se pare ca oasele provin de la trei schelete diferite, nu au urme de violente, iar acum anchetatorii vor sa vada daca mai pot extrage ADN-ul pentru a identifica persoanele decedate.

Motivul pentru care cineva ar face un astfel de lucru ramane un mister, dar autoritatile locale banuiesc ca este vorba de un ritual religios specific cultului african Santeria.
 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO