"O veti incasa si o voi detona". FBI-ul a publicat discutia pe care teroristul din Orlando a avut-o cu operatorii de la 911

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01
Omar Mateen

 Omar Mateen, barbatul care a ucis 49 de persoane la un club gay din Florida, a amenintat ca va arunca in aer o masina capcana si ca le va pune ostaticilor veste cu explozibil, arata transcriptul apelurilor sale la serviciile de urgenta.

 “O veti incasa si o voi detona, daca incearca sa faca vreo prostie", a spus Mateen intr-una dintre discutiile cu operatorii de la 911, potrivit News.ro, care citeaza Reuters.

Anchetatorii nu au gasit nici veste cu explozibil si nici bombe in masina suspectului, a precizat FBI.

“Ucigasul a facut aceste acuzatii criminale in mod (…) calm si deliberat”, a declarat agentul special insarcinat cu dosarul, Ron Hopper.

Mateen i-a spus operatorului cu care a vorbit ca poarta o vesta cu explozibili similara celor “folosite in Franta” – aparent o referire la atentatele din noiembrie de la Paris, potrivit documentelor FBI.

Cei care au reusit sa scape din club au spus politiei ca Mateen a amenintat ca le va pune victimelor patru veste cu explozibil, in urmatoarele 15 minute.

Teroristul s-a descris drept un militant al organizatiei teroriste Statul Islamic si a mentionat razboiul din Siria. Transcriptul discutiilor este cenzurat partial, din motive de securitate si pentru a nu propaga ideologia terorista, a explicat politia federala.

Anchetatorii FBI au dat asigurari ca nu exista dovezi ca vreo grupare externa se afla in spatele atacului si au subliniat ca Mateen pare sa fi fost radicalizat in SUA.

Saptamana trecuta, Omar Mateen a deschis focul intr-un club gay din Orlando, unde a ucis 49 de persoane si a ranit alte 53. Asediul a durat aproape patru ore

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO