O femeie din Belgia si-a ucis cu sange rece toti cei cinci copii!

Ultima actualizare: 29-05-2012 02:14

Belgienii urmaresc cu rasuflarea taiata un proces deschis luni impotriva unei femei care si-a ucis toti cei  cinci copii. Ea risca inchisoare pe viata pentru faptul ca le-a taiat gatul celor patru fete si un baiat, cu varste intre 3 si 14 ani.


Desi specialistii au stabilit ca inculpata suferea de o depresie severa, ea a cerut sa nu fie internata intr-un azil psihiatric, ci sa fie judecata. 

"Numele meu este Lhermitte Genevieve. Sunt profesoara si mama de familie", a declarat inculpata cu o voce ezitanta in deschiderea primei sedinte a procesului organizat la tribunalul din Nivelles, orasel situat la 30 de km de Bruxelles. In acest timp, sotul ei, de origine marocana, asista indiferent din primul rand al salii.

Faptele au fost reconstituite cu claritate si recunoscute de acuzata. Cele doua saptamani de proces ar urma sa explice motivele care au impins-o la asemenea gest pe aceasta femeie calificata de toti cunoscutii drept "mama exemplara".

In dupa-amiaza zilei de 28 februarie 2007, pe cand sotul era plecat in strainatate, Genevieve si-a chemat copii, pe rand, la etaj, pretextand o surpriza si i-a omorat. Scenariul s-a repetat cu toti cei cinci copii, desi fetele cele mari au incercat sa opuna rezistenta. Apoi, femeia a incercat sa se sinucida cu acelasi cutit. In ultima clipa, s-a razgandit si a alertat ambulanta.

In propriul jurnal, prezentat ca proba la dosar, ea isi acuza sotul, absent des de acasa, ca era nepasator fata de suferinta si singuratatea ei.

"Credem ca in momentul faptelor, inculpata a trait acest act ca pe un fel de sinucidere a ansamblului format cu copiii ei", au spus psihiatrii care au examinat-o. In opinia lor, acuzata era intr-o stare anxio-depresiva severa, care i-a alterat discernamantul, insa nu in totalitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO