O fosta gimnasta i-a dat in judecata pe Bela si Marta Karolyi pentru abuz fizic si pe medicul Larry Nassar pentru abuz sexual

Ultima actualizare: 31-10-2016 07:09
Bela şi Marta Karolyi

O fosta gimnasta americana i-a dat in judecata, joi, pe antrenorii Bela si Marta Karolyi pentru abuz fizic si emotional, dar si pe medicul Larry Nassar, despre care sustine ca a abuzat-o sexual, informeaza ESPN.

Fosta gimnasta spune ca fostul medic al echipei SUA a abuzat-o sexual in timpul controalelor medicale si ca Bela si Marta Karolyi stiau de abuz si nu au facut nimic pentru a-l opri pe medic.

Fosta sportiva mai sustine ca Bela si Marta Karolyi au abuzat-o la randul lor, fizic si emotional.

Procesul a fost intentat la Curtea Superioara din California de o tanara in varsta de 24 de ani care a facut parte din lotul de gimnastica al SUA in perioada 2004-2010 (intre 12 si 18 ani).

Fosta gimnasta spune ca Larry Nassar i-a penetrat vaginul cu degetele sustinand ca este o procedura de "ajustare intravaginala a oaselor".

Tanara precizeaza ca abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas aflata in proprietatea familiei Karolyi, unde exista si o baza de pregatire pentru echipa de gimnastica a SUA.

Bela si Marta Karolyi ar fi ignorat abuzurile sexuale care aveau loc la ferma si ar fi "instituit un regim de intimidare si teama", lovindu-le pe gimnaste si zgariindu-le, privandu-le de hrana si apa, spunandu-le ca sunt grase si facandu-le sa se dezbrace pana la lenjeria intima astfel incat sa fie judecate in fata colegelor lor.

Procesul vizeaza si Federatia Americana de Gimnastica, pe actualul presedinte, Steve Penny, si pe fostul presedinte, Robert Colarossi, care ar fi stiut de abuzurile de la lotul national, dar le-au ignorat, si pe Galina Marinova si Artur Akopian, antrenorii privati ai fostei gimnaste.

Contactata de ESPN, federatia americana a negat acuzatiile la adresa sa. Marta Karolyi a refuzat sa comenteze cazul.
In septembrie, alta fosta gimnasta, medaliata la Jocurile Olimpice din 2000, a intentat un proces care il vizeaza tot pe Nassar, acuzatiile fiind similare cu cele din procesul din acest an.

Federatia americana l-a demis pe Nassar in vara anului 2015, dupa ce a primit plangeri cu privire la comportamentul sau necorespunzator, cu tenta sexuala, in timpul examenelor medicale.

Nassar face obiectul unei anchete in Michigan, unde ESPN a descoperit ca impotriva sa exista 30 de plangeri de agresiune sexuala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO