O femeie în stare gravă, după ce a fost atacată de câini dingo


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Agerpres
Data publicarii: Marti 24 Iulie 2018 10:15
Categorie: Stiri externe
caine dingo

O femeie a suferit răni grave după ce a fost atacată în deşertul australian de mai multe exemplare de dingo, un eveniment rar în care sunt implicaţi aceşti câini sălbatici. 

Deb Rundle, angajată la o mină din regiunea Pilbara situată în Australia de Vest, se afla în pauza de prânz, când a fost atacată de trei exemplare de dingo.

"Era sânge peste tot pe jos. Mi-am privit rănile şi mi-am spus: "Doamne, voi muri?", a povestit femeia, de 54 de ani, aflată pe patul de spital.

Rundle, care va avea nevoie de o intervenţie reconstructivă, a povestit că a ţipat minute bune înainte de a fi salvată de colegii săi.

Lynne Craigie, preşedinta comitatului East Pilbara, a declarat că nu a văzut niciodată un atac similar în această regiune în care locuieşte de 20 de ani.

"Este evident că orice animal înfometat poate deveni agresiv, însă am fost surprinsă să aflu că trei animale au atacat în grup", a declarat Lynne.

Atacurile câinilor dingo sunt evenimente foarte rare. În 2012, o persoană din Germania a fost atacată în timp ce se afla pe Insula Fraser din statul Queensland.

Cu un an înainte, o persoană din Coreea de Sud şi un copil în vârstă de trei ani au fost muşcaţi pe această insulă turistică în care trăieşte o importantă populaţie de dingo.

În 2001, un copil de nouă ani a murit după ce a fost atacat de dingo.

Câinele dingo este descendent din lup şi a ajuns în Australia cu cel puţin 3.500 de ani în urmă. Specia este în prezent ameninţată cu dispariţia

Dingo are un rol important în ecosistemul australian - cel mai mare prădător terestru din această ţară vânează pisici, vulpi sau capre, animalele introduse de coloniştii europeni al căror număr trebuie controlat.

Sursa: Agerpres AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO