O dubla crima, comisa in urma cu peste 40 de ani, si-ar putea gasi faptasii. Cum au reusit autoritatile sa dea de suspecti


Ultimul update: Sambata 17 Septembrie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 14 Septembrie 2016 12:48
Categorie: Stiri externe

Politistii americani spera sa faca lumina intr-un caz ramas nerezolvat de peste 40 de ani. Anchetatorii au arestat doi suspecti care ar putea sa aiba legatura cu uciderea a doua adolescente, in 1973.

Dovezile ADN prelevate atunci au fost scoase din nou la lumina si examinate cu ajutorul tehnicilor moderne ajutandu-i pe procurori sa construiasca un dosar solid impotriva celor doi faptasi.

Victimele sunt Valerie si Doris, doua adolescente de 12 si 13 ani, care au fost ucise in noiembrie 1973. Detaliile crimelor i-au ingrozit pe locuitorii micului oras din California, unde traiau fetele. Trupurile au fost abandonate pe un drum parasit, la 10 kilometri de orasul Sacramento.

Ofiter: "Ambele fete au fost ucise de gloante trase de la mica distanta si dovezile indica faptul ca una dintre ele a fost agresata sexual. O mare parte din reusita de acum se datoreaza politistilor care s-au ocupat de caz in 1973. Anchetatorii de atunci au organizat o ancheta riguroasa, in care au fost pastrate extrem de bine dovezi importante, care s-au dovedit de folos si astazi."

William Harbour si Larry Patterson, ambii de 65 de ani, au fost arestati in California si Oklahoma si acuzati de aceste fapte oribile. Aveau 22 de ani la momentul comiterii crimelor. Autoritatile au povestit ca dovezile ADN, examinate de autoritati dupa redeschiderea anchetei, acum cativa ani, au fost cele care i-au dat de gol.

Ofiter: "Ambii suspecti au executat condamnari la inchisoare si, dupa cum stiti, in detentie se preleveaza mostre ADN. Asa ca amandoi aveau profilele in baza de date ADN."

Mama unuia dintre suspecti nu poate sa creada ca fiul ei a fost partas la o asemenea fapta.

Mama suspect: "Este un baiat bun. Nu stiu ce se va intampla. Nu stiu ce cauta politistii."

Cei doi au fost arestati si vor fi pusi sub acuzare pentru cele doua crime.

VIDEO PROTVPLUS.RO