O catelusa din Statele Unite i-a salvat viata stapanei sale. Cum a alertat-o ca sufera de cancer la san

Dată publicare: 18-10-2015 08:15
Dată actualizare: 21-10-2015 07:00


O catelusa din Statele Unite i-a salvat viata stapanei sale. Desi e admirabil, nu e tocmai iesit din comun, caci am mai auzit cazuri despre caini care si-au salvat stapanii din incendii sau alte situatii periculoase.
 

Insa Willow, sustine stapana ei, si-a dat seama ca femeia are cancer si a facut tot ce a putut ca sa-i atraga atentia.

La 40 de ani, Tara Leonard studiaza ca sa devina medic veterinar, iar catelusa ei, Willow, o corcitura de Golden Retriever si Saint Bernard, ii tine companie cand invata.

Tara Leonard: "Eram in pat, invatam pentru un examen, cand Willow a sarit langa mine si si-a pus pieptul meu, in partea stanga. I-am spus sa ma lase, ca am treaba."

Dar, catelusa - de obicei cuminte - se comporta tot mai ciudat.

Tara Leonard: "A sarit iar in pat, m-a impuns si de data asta m-a murdarit. M-am dus sa ma curat si atunci am simtit un nodul."

Tara a mers imediat la doctor, a facut o mamografie si o biopsie. Asa a iesit la iveala ca sufera de cancer mamar.

Tara Leonard: "Medicii au spus ca l-am descoperit la timp, dar ca nu mai dura mult pana s-ar fi extins."

Daca Willow nu i-ar fi atras atentia, Tara nu si-ar fi facut mamografia decat peste cateva luni, cand ar fi fost poate prea tarziu. Ca medic veterinar, femeia e convinsa ca Willow i-a depistat boala, iar studiile par sa-i dea dreptate. Pentru ca depind de oameni pentru hrana si adapost, cred unii cercetatori, instinctul de conservare al cainilor s-a extins si asupra stapanilor lor. Ei si-au dezvoltat astfel abilitatea de a detecta schimbarile care i-ar pune in pericol pe acestia.

Intre timp, Tara s-a vindecat si e convinsa ca trebuie sa-i multumeasca pentru asta catelusei ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO