O actrita din Coreea de Sud a fost concediata pentru ca a purtat un tricou cu un mesaj feminist. De ce s-au enervat barbatii


Ultimul update: Joi 18 August 2016 07:09
Data publicarii: Luni 15 August 2016 11:00
Categorie: Stiri externe
Jocuri in Coreea de Sud - GETTY

Coreea de Sud se confrunta cu un scandal in lumea pasionatilor de jocuri, din cauza unui mesaj feminist.

Conform BBC News, este vorba despre actrita Kim Jayeon, care a distribuit pe Twitter o fotografie cu ea, purtand un tricou cu mesajul: "Fetele nu au nevoie de un print".

Kim este vocea folosita intr-unul dintre cele mai populare jocuri online din Coreea de Sud, "Closers" - in conditiile in care jocurile in aceasta tara sunt extrem de iubite si fac parte din cultura coreenilor, asa cum este, de exemplu, fotbalul.

Astfel, fanii Closers de sex masculin au asaltat compania producatoare a jocului, Nexon, cu plangeri, multe dintre acestea fiind - potrivit activistelor feministe - ofensive si anti-feministe. Imediat, Nexon s-a plecat in fata fanilor si a concediat-o pe actrita, precizand pentru BBC ca femeia va fi platita pentru munca sa, dar ca vocea ei nu va mai fi folosita in joc.

De asemenea, a dat un comunicat in care afirma ca a "recunosut vocile ingrijorate din comunitatea Closers", adaugand ca "am decis sa cautam pe altcineva in locul sau".

Principala problema insa, mai scrie BBC News, este faptul ca mesajul femeii este asociat cu un grup care lupta pentru apararea drepturilor femeilor in Coreea de Sud, care se numeste Megalia.

Campaniile acestui grup lupta impotriva misoginismului, despre care membrii Megalia spun ca persista in Coreea de Sud.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO