Noua "armata" a lui Vladimir Putin: Garda Nationala a Rusiei. Membrii ei vor putea sa deschida focul fara avertismente

07-04-2016 11:49

garda nationala a rusiei

Vladimir Putin a anuntat infiintarea unei Garzi Nationale prin reorganizarea fortelor Ministerului de Interne, noua structura urmand sa fie responsabila cu combatarea terorismului si a criminalitatii organizate, precum si cu mentinerea ordinii publice.

“Cream un nou organism federal pe baza trupelor Ministerului de Interne, o Garda Nationala care va combate terorismul si crima organizata”, a declarat Putin, dupa o reuniune cu ministrul de interne, Vladimir Kolokoltev, conform transmisiei televiziunii ruse,  relateaza Agerpres.

Membrii Garzii Nationale a Rusiei vor putea sa deschida focul fara avertismente asupra suspectilor sau sa utilizeze forta fizica pentru a-i retine. Totodata vor avea dreptul sa perchezitioneze locuinte si masini ale suspectilor, relateaza The Moscow Times.

Citeste si: Rusia, in topul AMENINTARILOR globale facut de serviciile americane. Avertizarile privind situatia de la granitele Romaniei

Noua Garda Nationala se va ocupa cu misiuni incredintate in prezent fortelor anti-revolta si unitatilor de elita ale politiei, precum cele de mentinere a ordinii publice, a precizat seful statului rus.

Potrivit AFP, nu au fost furnizate deocamdata detalii cu privire la data la care va incepe sa functioneze noua structura sau la numarul efectivelor sale.

Infiintarea Garzii Nationale intervine intr-un context de intarire a masurilor de securitate in Rusia, Vladimir Putin justificand in septembrie interventia militara rusa in Siria prin necesitatea de a-i lovi pe teroristi fara a astepta “sa ajunga la noi”.

Citeste si: "Un razboi cu Rusia ar fi un dezastru pentru NATO". In cel mult 60 de ore, fortele lui Putin pot ocupa doua capitale europene

In luna februarie, presedintele a declarat ca “inamici straini” incearca sa saboteze alegerile legislative programate sa aiba loc in septembrie, ordonand vigilenta sporita Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Vladimir Putin a mai anuntat ca Serviciul federal pentru migratie (FMS) si Oficiul federal rus de lupta impotriva drogurilor (FSKN) vor trece sub controlul Ministerului de Interne.

Unii analisti internationali au atras atentia ca aceasta noua organizatie ar putea fi folosita de conducerea Rusiei pentru a pedepsi disidentii politici sau a inabusi eventuale revolte ale populatiei in contextul crizei economice din tara.
 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO