Naveta Discovery, lansata cu succes spre Statia Spatiala Internationala


Ultimul update: Miercuri 19 Septembrie 2012 18:55
Data publicarii: Luni 16 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Naveta spatiala americana Discovery a fost lansata cu succes, duminica seara, din Florida, cu sapte astronauti la bord, cu misiunea de a finaliza instalatia electrica a Statiei Spatiale Internationale.


 

Naveta Discovery a decolat de la Centrul spatial Kennedy din Cap Canaveral (Florida), beneficiind de conditii meteorologice ideale.

Discovery a urmat o ascensiune perfecta, timp de opt minute si 34 de secunde, pentru a ajunge pe orbita, la o altitudine de 225 de kilometri, intrand imediat in cursa de urmarire a ISS, cu care trebuie sa se conecteze, marti, la ora 21:13 GMT.

Dupa cele cinci amanari succesive ale lansarii, incepand cu 12 februarie, aceasta prima misiune spatiala din 2009 va permite livrarea si instalarea ultimei antene duble solare la bordul ISS.

ISS va dispune astfel de intreaga putere electrica necesara pentru a afectua experiente stiintifice in laboratorul european Columbus si japonez Kibo, instalate la bord in 2008.

Discovery va transporta si o piesa de schimb pentru noua masina de reciclare a urinei astronautilor, care fusese transportata la bordul ISS in noiembrie 2008 de naveta Endeavour.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, la realizarea caruia au participat 16 tari.
 

Panica in spatiu! Din fericire a fost vorba doar de o alarma falsa!
Coliziune fara precedent in spatiu! Doi sateliti s-au facut bucati!
VIDEO PROTVPLUS.RO