Motivul pentru care un oras din Rusia a ajuns sub un metru de GHEATA. Autoritatile au incercat sa tina totul secret. VIDEO

Ultima actualizare: 26-01-2015 07:02
gheata pe strazi in Dudinka, Siberia

 Oricat de mari ar fi nametii de zapada in care va gasiti ingropata masina, exista ceva mai groaznic: ganditi-va cum ar fi sa trebuiasca sa o scoateti dintr-un bloc de gheata.

Cu o astfel de situatie s-au confruntat locuitorii din Dudinka, un orasel de 20.000 de locuitori din Siberia. Oamenii s-au trezit cu gheata de un metru pe strazi la inceputul lui 2015 si nu au ce face pana cand temperaturile nu vor mai creste. In aceasta regiune a Rusiei se poate intampla ca gheata sa se topeasca abia in iunie.

Explicatia se pare ca tine de o avarie majora la conductele de apa din oras. Acestea ar fi crapat din cauza frigului iar autoritatile nu au intervenit la timp, astfel ca apa a inundat cateva strazi, dar si scarile blocurilor, si peste noapte a inghetat. Site-ul EnglishRussia afirma ca autoritatile locale din Dundinka le-ar fi cerut locuitorilor orasului sa tina totul secret pana cand gasesc o solutie, insa intre timp pe Internet au aparut fotografii si chiar clipuri cu gheata care acopera mai multe strazi.

Mai mult, din cauza avariei temperatura in locuintele conectate la reteaua de termoficare se pare ca a scazut pana la 10 grade. Oamenii nu au caldura sau apa calda si nu se stie cand se va remedia problema.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO