Motivul pentru care Kim Jong-un a ordonat ca arhitectul noului aeroport din Phenian sa fie executat. Cum a explicat gestul

Ultima actualizare: 02-07-2015 06:56
Kim Jong Un la testul rachetei submarine

Coreea de Nord a petrecut ultimele saptamani promovand inaugurarea noului aeroport din Phenian, insa cladirea impresionanta, cu pereti din sticla, are in spate o poveste musamalizata de guvernul nord-coreean, scrie Daily Mail.

Marele absent de la inaugurare a fost insa Ma Won Chun, arhitectul aeroportului, care a disparut in urma cu un an. Acesta impreuna cu alti cinci oficiali ar fi ost executati la ordinul lui Kim Jong-Un, intrucat seful statului nu era multumit de cum arata constructia. Motivul oficial al executiei ar fi fost insa "practicile corupte si refuzul de a urma ordinele primite", scrie publicatia Diplomat.

De altfel, lucrarile la aeroport au fost sistate la acea vreme, lucru confirmat si de Kim Jong-un: "Au existat cateva defecte in ultima faza a constructiei intrucat designerii au uitat care este ideea partidului legat de frumusetea arhitecturala si de importanta conservarii caracterului si identitatii nationale", spunea Jong-un la acea vreme.

Constructia aeroportului a inceput in urma cu trei ani, intr-o incercare a guvernului de la Phenian de a atrage turisti in Coreea de Nord. Cladirea este dotata cu magazine de lux, cafenele, o fantana de ciocolata si farmacii, iar deschiderea oficiala va avea loc in aceasta saptamana. Turistii care vor fi acceptati sa patrunda pe teritoriul Coreei de Nord sunt doar cei din Rusia si China.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO