Motivul pentru care evacuarea civililor blocati in Alep a fost intrerupta brutal. "Mai repede! Vor incepe sa traga!"

×
Codul embed a fost copiat

Civilii blocati in Alep asteapta reinceperea evacuarilor dupa ce rebelii si fortele guvernamentale au ajuns la un nou acord. Intelegerea prevede si evacuarea ranitilor din alte orase care se afla sub asaltul fortelor ce se opun lui Assad.

Primele evacuari ar fi trebuit sa aiba loc sambata seara, dar autobuzele organizatiilor umanitare au asteptat in zadar. Intr-un final au plecat goale.

Imagini noi surprind momentul in care evacuarile din Alep sunt curmate brutal de focuri de arma. Civilii, inclusiv femei cu copii mici in brate, fug curprinsi de panica.

Localnic: "Mai repede! Mai repede! Vor incepe sa traga!"

Citește și
Evacuari Siria
Evacuarea civilor din Alep a fost suspendata. Presedintele Bashar al-Assad a anuntat insa ca "aici se face istoria"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Scenele au fost filmate vineri de un activist sirian, care spune ca luptatori straini, de partea fortelor lui Assad, sunt de vina pentru violentele care s-au soldat cu mai multi morti.

Activist sirian: "Acolo sunt punctele de trecere. Rusii au spus ca sunt sigure."

Fortele guvernamentale sustin insa ca totul ar fi pornit de la rebelii care au incercat sa ia cu ei armament de lupta, fapt interzis de acordul de incetare a focului.

Mii de civili, printre care cel putin o mie de copii, potrivit estimarilor ONU, sunt in continuare blocati in cateva cartiere din estul Alepului, dar ei nu cauta vinovati. In frig si cu hrana putina, numara orele pana cand vor fi salvati si se roaga ca luptele sa nu inceapa din nou. Cei care au reusit sa plece vorbesc despre iadul din care au avut norocul sa scape vii.

Supravietuitor: "Suntem distrusi! Distrusi! Distrusi! Jur... este prea mult ce s-a intamplat. Atatia oameni au fost omorati si noi nu am putut nici macar sa ii ajutam si pe cei morti sa ii ingropam."

Ranitii au primit ingrijiri in spitalele amenajate in apropiere de granita cu Turcia. Un copil in varsta de sase ani nu se dezlipeste de tatal lui. Din toata familia, doar ei au supravietuit.

Tata: "Nu vreau sa ma mai intorc in Alep. Sotia mea si majoritatea copiilor au murit. Nu mai am pe nimeni in Alep. Doar pe copilul asta."

Oprirea bombardamentelor a oferit si prilejul pentru inspectarea distrugerilor masive din centrul vechi al Alepului, inclus in patrimoniul UNESCO.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
30.000 de oameni, printre care femei si copii, asteapta sa fie evacuati din Alep.
30.000 de oameni, printre care femei si copii, asteapta sa fie evacuati din Alep. "Am renuntat la tot, vrem doar sa plecam"

Zeci de mii de civili asteapta, in frig si infometati, reluarea evacuarilor din ultimele cartiere ale insurgentilor din Alep, transmite AFP, la o zi dupa suspendarea operatiunilor de catre regimul lui Bashar al-Assad.

Evacuarea civilor din Alep a fost suspendata. Presedintele Bashar al-Assad a anuntat insa ca
Evacuarea civilor din Alep a fost suspendata. Presedintele Bashar al-Assad a anuntat insa ca "aici se face istoria"

Guvernul sirian a suspendat evacuarea civililor si luptatorilor din Alep, acuzandu-i pe rebeli ca incalca armistitiul.

Primele evacuari din Alep au inceput. Mii de copii, femei si raniti sunt transportati cu autobuzele si ambulantele
Primele evacuari din Alep au inceput. Mii de copii, femei si raniti sunt transportati cu autobuzele si ambulantele

Primele autobuze cu civili si ambulante transportand raniti au parasit la inceputul dupa-amiezii de joi cartierele rebele din Alep, transmit jurnalista agentiei France Presse de la fata locului si un martor ocular citat de Reuters.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.