Momentul în care un reporter e lovit cu pumnul, în direct, când transmite de la un protest

Dată publicare: 19-08-2019 14:15
Dată actualizare: 19-08-2019 14:53


Momentul în care un reporter e lovit cu pumnul, în direct, când transmite de la un protest

Un reporter din Mexic a fost lovit cu pumnul și pus la pământ, în timp ce transmitea din mijlocul unui protest.

Vineri, circa 500 de persoane, majoritatea femei, au ieșit pe străzile din Ciudad de Mexico, cerând pedepsirea mai dură a agresiunilor sexuale. Mai multe manifestații de acest fel au avut loc în capitala Mexicului, după ce două adolescente au acuzat că au fost violate chiar de către agenți de poliție. Manifestațiile au primit numele „proteste cu sclipici”, pentru că participantele obișnuiesc să arunce cu mult sclipici pe străzi și în persoane pe care le consideră responsabile de ignorarea victimelor. După ministrul Securității, Jesús Orta Martínez, vineri a venit rândul șefului poliției din oraș să fie umplut cu sclipici roz.

Juan Manuel Jimenez, de la televiziunea ADM 40, se afla în mijlocul protestatarilor când a fost lovit, notează Daily Mail. 

O femeie, care ținea de mână o fetiță, a spus în microfonul său:„Eu te cred!”, aluzie la fiecare  dintre tinerele care au susținut că au fost violate de polițiști.

Iar reporterul a completat: „Întreaga lume crede femeile, întreaga lume le crede pe aceste femei”.

Un bărbat, care l-a tot urmărit pe jurnalist, se apropie și mai mult de el și-i spune: „acum sunt foarte nervoase. Mă mut în altă parte”. Fix atunci, el îl lovește cu pumnul în față pe Jimenez, iar acesta cade pe asfalt.

În timp ce Juan Manuel Jimenez era la pământ, femeile au început să arunce cu sclipici spre atacator și să-l tragă de haine, încercând să-l imobilizeze. Cameramanul îl urmărește apoi pe individ în timp ce, cu greu, dispare în mulțime.

După ce a primit îngrijiri medicale, Jimenez a scris pe Twitter: „Violența e mereu inacceptabilă”.

Claudia Sheinbaum, prima femeie aleasă primar al Ciudad de Mexico, i-a cerut procurorului general să insiste cu investigațiile, pentru arestarea invidului care l-a atacat pe jurnalist.

Organizația Human Rights Watch susține că legile din Ciudad de Mexico, într-adevăr, „contravin standardelor internaționale”, deoarece „nu protejează așa cum ar trebui fetele și femeile în fața agresiunilor sexuale și a violenței domestice”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO