Momentul în care un bărbat de culoare e împușcat cu 30 de gloanțe de polițiști, după o urmărire ca în filme

Ultima actualizare: 25-06-2020 10:00

Poliţia din California a difuzat o înregistrare dramatică din timpul unui schimb fatal de focuri.

Echipajele urmăreau un individ, care, la un moment dat, fără nicio ezitare, a tras prin parbriz asupra agenților. Oamenii legii, la rândul lor, au ripostat, iar fugarul a sfârșit împușcat.

Urmărirea a fost reconstituită folosind imaginile surprinse de camerele de bord şi de cele din echipamentul poliţiştilor care au intervenit.

În înregistrare se vede cum, cu multe autospeciale pe urmă, vehiculul fugarului, avariat după coliziuni anterioare, intră într-o intersecţie şi izbeşte frontal o maşină a agenţilor.

După câteva clipe, suspectul trage cu pistolul, direct prin parbriz, țintind poliţiştii aflaţi la mică distantă de el, în maşina din față. Şi continuă să tragă, în timp ce coboară şi încearcă să o ia la fugă. Agenţii, la rândul lor, au ripostat cu focuri de armă, iar atacatorul, un bărbat de 47 de ani, a fost împușcat mortal.

În schimbul de focuri, care a durat mai puţin de zece secunde, patru poliţişti au tras asupra fugarului aproximativ 30 de gloanțe, spun autorităţile. Unul dintre agenţi a fost rănit uşor la un picior, se pare că de un glonț tras de un coleg, care a ricoşat.

Totul s-a petrecut pe 8 mai, dar imaginile au fost difuzate acum, după două anchete interne, menite să analizeze operaţiunea.

Suspectul era fost militar şi fost angajat la Departamentul de Poliţie din Los Angeles. În maşina lui a mai fost găsit un pistol, în afară de cel cu care a tras, dar şi patru sute de gloanțe. Niciunul nu era înregistrat pe numele său, deşi deţinea legal alte cinci arme.

Individul nu era căutat pentru vreo infracţiune. Dar le-a atras atenţia poliţiştilor când a întors maşina într-un loc în care această manevră este interzisă şi a coborât din vehicul în mijlocul străzii. Când doi agenţi s-au apropiat de el, a sărit din nou la volan şi a pornit în cursa nebună.

Aşa s-a ajuns la urmărirea presărată cu coliziuni şi la schimbul de focuri, care, într-un final, i-a fost fatal bărbatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO