Momentul in care o nava de razboi rateaza lansarea unei rachete chiar de Ziua Marinei Ruse. Reactia lui Vladimir Putin. VIDEO

27-07-2015 08:55


vladimir putin

O nava de razboi ruseasca a ratat lansarea unei rachete la ceremoniile organizate duminica de Ziua marinei ruse la Baltiisk, in prezenta presedintelui rus Vladimir Putin, dupa cum au relatat agentiile ruse de presa.

O inregistrare video de la aceasta ceremonie, aparuta in retelele sociale, arata momentul esecului si reactia presedintelui rus, care isi musca buzele, potrivit Rosbalt. 

In inregistrare se vede clar cum dispozitivul de lansare de pe nava se deschide, dar lansarea propriu-zisa asa si nu se produce, in acest timp, presedintele rus, vizibil nervos, se uita in directia vicepremierului Dmitri Rogozin, responsabil de industria militara in guvernul de la Moscova. Cu toate acestea, intr-un discurs, in aceeasi, Vladimir Putin a numit marina “mandria Rusiei”.

Baltiisk, oras port situat 50 km vest de enclava Kaliningrad, este baza Flotei Rusiei in Marea Baltica. Intr-o alta inregistrare video, se vede cum o racheta lansata de pe o nava de razboi din Sevastopol s-a rupt in bucati si a cazut in mare, la o festivitate ocazionata tot de Ziua marinei ruse, relateaza agentia ucraineana de presa Ukrinform.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO