Misterul zborului MH370: inca o bucata dintr-un avion a fost gasita, pe aceeasi insula. Malaysia cere extinderea cautarilor


Ultimul update: Miercuri 05 August 2015 06:51
Data publicarii: Duminica 02 August 2015 13:04
Categorie: Stiri externe
MH370 - AGERPRES

O a doua bucata dintr-un avion a fost gasita in apele Insulei Reunion, in aceeasi zona in care au fost gasite primele resturi ale aparatului despre care se banuieste ca ar fi celebrul MH370.

Conform BBC News, acest nou obiect se banuieste ca ar fi o usa de avion si ar fi fost descoperita in sudul orasului St. Denis. De asemenea, pe usa ar fi scrise cateva litere si exista chiar si fragmente ale unei imagini sau logo. Autoritatile din Malaysia au cerut ajutorul teritoriilor din apropierea insulei in care au fost gasite resturile, pentru ca zona de cautare a epavei sa fie extinsa.

The Mirror scrie ca usa s-ar fi aflat la scurta distanta de locul unde au fost vazute primele resturi de avion.

Deocamdata nu s-a confirmat faptul ca aceste obiecte ar apartine cursei MH370, a companiei Malysia Airlines, care a disparut in 2014, avand 239 de persoane la bord.

Avionul Air France care a transportat fragmentul unui aparat de zbor gasit pe insula Reunion din Pacific si care ar putea apartine Boeingului 777 al Malaysia Airlines disparut in martie 2014, a aterizat sambata dimineata pe aeroportul Orly din Paris, transmite AFP, citand administratia aeroportuara, conform Agerpres.

Expertii sunt de parere ca fragmentul descoperit miercuri pe o plaja din Reunion corespunde unui flaps de Boeing 777. El urmeaza sa fie transportat, escortat de jandarmi, la Balma, langa Toulouse, unde va fi spus expertizei incepand de miercuri. Producatorul american de avioane a anuntat vineri ca va trimite o echipa tehnica in Franta pentru a participa la expertiza.

Bucati dintr-o valiza maro gasite joi in apropierea fragmentului de avion vor fi si ele expertizate intr-un laborator al jandarmeriei, langa Paris.

Luni, unul din cei trei magistrati francezi responsabili cu ancheta, un reprezentant al autoritatilor judiciare malaeziene, un altul al Biroului de ancheta si analize (BEA), al jandarmeriei franceze si experti din Malaezia se vor reuni la Paris. Justitia franceza s-a sesizat intrucat patru din cele 239 de persoane aflate la bordul cursei MH370 a Malaysia Airlines disparut pe 8 martie 2014 sunt francezi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO