Misterul morții unui bărbat, rezolvat după 50 de ani. Fratele său a fost ținta suspiciunilor, dar acum s-a aflat adevărul

Ultima actualizare: 12-06-2022 14:27
Reinhold Messner

Moartea misterioasă a unui bărbat a fost în sfârșit rezolvată la 50 de ani după descoperirea cizmei acestuia într-un ghețar himalayan.

Tânărul italian Günther Messner a murit în 1970 pe versanții Naga Parbat în Pakistan, după ce a fost măturat de o avalanșă.

Decesul acestuia a stârnit multe zvonuri potrivit cărora fratele său, Reinhold Messner, cu care urca pe muntele de 8.126 de metri, l-ar fi abandonat pe munte pentru gloria de a ajunge în vârf singur.

Dar Reinhold a spus că a evitat cu greu moartea în timpul avalanșei, reușind să coboare de pe munte înainte să cutreiere timp de șase zile până să fie salvat, conform LADBible.

Reinhold: „Am păcălit moartea”

„Când m-au găsit în vale, nu mâncasem de șase zile și cântăream 56 de kilograme. Am păcălit moartea,” a spus Reinhold, care a devenit prima persoană din lume care a urcat pe Muntele Everest fără oxigen.

Acum, după 52 de ani, gheata lui Günther, care a fost făcută special pentru el pentru expediție, a fost găsită într-un ghețar de către localnici. Gheata se afla la baza feței de vest a muntelui Diamir, unde cei doi frați au fost surprinși de avalanșă.

Și un os al lui Günther a fost găsit în aceeași zonă în 2005, împreună cu cealaltă gheată a acestuia.

Ce spune Reinhold despre moartea fratelui său

„Aceasta este încă o dovadă că nu l-am abandonat pe Günther. Oamenii au spus că l-am lăsat să moară, că l-am sacrificat pentru propria mea ambiție,” a spus Reinhold pentru ziarul italian Corriere della Sera.

„Rămășițele au fost găsite pe versant, unde eu am spus mereu că l-am văzut dispărând. Muntele nu minte niciodată și, dacă mai era nevoie, descoperirea ghetei cu siguranță stabilește adevărul morții fratelui meu. Aceasta este o dovadă incontestabilă că Günther a dispărut în timpul coborârii, nu în timpul urcării,” a adăugat acesta.

Reinhold a spus că vrea ca gheata să fie trimisă înapoi în Italia, unde va fi expusă la Muzeul Muntelui Messner, menit să îi educe pe vizitatori despre istoria alipinismului, printre altele.
Reinhold a deschis muzeul în Tirolul de Sud, de unde provine, un colț din nordul Italiei vorbitor de germană, în 2006.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO