Miss Holocaust: supravietuitoarele masacrului comandat de Hitler s-au intrecut intr-un concurs bizar

Dată publicare: 29-06-2012 13:49
Dată actualizare: 25-09-2012 16:46


Concurs de miss inedit in Israel, unde peste 600 de evrei au ales cea mai frumoasa supravietuitoare a holocaustului. Concurentele, cu varste cuprinse intre 76 si 93 de ani, au defilat pline de incredere in lumina reflectoarelor.

Desi nu mai sunt de mult la prima tinerete, cele 20 de finaliste au defilat pline de incredere in rochii stralucitoare si au incercat sa uite macar pentru o seara ca si-au petrecut cei mai frumosi ani in lagarele de exterminare.

Estee Libber, concurenta: "Am privilegiul sa pot arata lumii ca noi, cei pe care Hitler a vrut atat de tare sa ii extermine, am supravietuit si ne bucuram de viata".

Printre participantele la concurs s-a aflat si Sarah, o supravietuitoare a holocaustului care traieste acum in Romania.

Sarah Ekroni, concurenta (evreica din Romania): "Am trecut prin holocaust si ne este greu inca sa vorbim despre ce s-a intamplat atunci. Dar daca am reusit sa ajung aici, sa cresc o familie si sa imi vad nepotii, atunci inseamna ca am invins!".

La finalul serii, juriul a ales tinand cont nu doar de frumusete, ci si de povestea de supravietuire a fiecarei concurente si de felul in care au reusit sa isi reconstruiasca viata dupa holocaust.

David Parsons, organizator: "Acesti oameni nu au trait niciodata experienta unei tabere sau a unui bal, a unei reuniuni, ca cele de care noi am putut sa ne bucuram, asa ca daca aceste doamne vor sa recupereze o parte din anii tineretii, ceva ce le-a fost rapit de cruzimea nazistilor,eu pot doar sa ma bucur".

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, la comanda lui Hitler, si-au pierdut viata in lagarele de exterminare sau taberele de munca silnica peste 6 milioane de evrei.


VIDEO PROTVPLUS.RO