Ministrul grec al Finantelor: Mentinerea Greciei in zona euro va fi "dilema" urmatoarelor alegeri


Ultimul update: Miercuri 18 Iulie 2012 03:48
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2012 07:22
Categorie: Stiri externe
Grecia

Mentinerea Greciei in zona euro va fi miza urmatoarelor alegeri, a declarat marti seara ministrul grec al Finantelor aflat la sfarsit de mandat, Philippos Sahinidis, pentru postul de televiziune privat Mega, relateaza AFP.

"Grecia se afla intr-un punct crucial (...), dilema este mentinerea tarii in zona euro, nu pentru ca unii vor sa ne scoata, ci pentru ca nu vom fi noi capabili sa raspundem angajamentelor care ne garanteaza mentinerea in euro", a precizat ministrul socialist.

Dupa ce a participat luni seara la o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro la Bruxelles, Sahinidis a subliniat ca mentinerea tarii in euro "este punctul crucial si determinant al urmatoarelor alegeri".

Ministru al Finantelor din martie, dupa plecarea predecesorului sau Evangelos Venizelos, care a fost ales la conducerea partidului socialist Pasok, Sahinidis a deplans esecul formarii unui Guvern de coalitie dupa noua zile de negocieri, "in pofida eforturilor" depuse de Venizelos.

Dupa incapacitatea liderilor principalelor partide alese in Parlament in urma scrutinului de la 6 mai de a forma un Guvern de coalitie, noi alegeri urmeaza sa fie convocate miercuri, la finalul unei intrevederi intre liderii politici si seful statului, Carolos Papoulias.

Sahinidis a subliniat in acelasi timp ca "nici juridic, nici politic nu este posibil sa determini iesirea unei tari din euro". "Toti cei care pretind ca tara ar trebui sa iasa din euro se joaca cu focul, pentru ca, daca o tara din zona euro este expulzata violent din zona euro, pietele vor crede ca alte tari ar putea urma, ceea ce ar provoca un prejudiciu important zonei euro", a adaugat el.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO