Miliardarul american Sergey Brin, cofondator al Google, divorţează pentru a doua oară

Ultima actualizare: 18-06-2022 17:02
Miliardarul american Sergey Brin, cofondator al Google, divorţează pentru a doua oară
Profimedia

Sergey Brin, unul dintre fondatorii companiei Google, divorţează de cea de-a doua soţie a lui, Nicole Shanahan, după o căsnicie care a durat trei ani.

Miliardarul american de origine rusă, care ocupă locul 6 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 94 de miliarde de dolari, a cerut divorţul de Nicole Shanahan încă de la începutul lunii ianuarie, potrivit unor documente judiciare apărute în presa din Statele Unite.

El a invocat motivul "diferenţelor ireconciliabile", a raportat publicaţia Business Insider, conform căreia bunurile comune ale foştilor parteneri de viaţă urmează să fie determinate şi împărţite în perioada următoare.

"Toate chestiunile legate de drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale celor două părţi vor fi reglementate printr-o procedură confidenţială de arbitraj, în conformitate cu un acord scris la care au ajuns părţile", precizează documentele judiciare depuse la o instanţă din California.

Sergey Brin cere custodie comună pentru fiica sa

În plus, Sergey Brin solicită custodie comună pentru fiica în vârstă de doi ani pe care o are cu Nicole Shanahan. Miliardarul nu a cerut pensie alimentară de la fosta lui soţie şi doreşte ca nici aceasta din urmă să nu primească pensie alimentară.

Sergey Brin şi Nicole Shanahan au angajat "un judecător temporar" privat care să prezideze procesul lor de divorţ, potrivit publicaţiei Business Insider.

Angajarea unui judecător temporar este o procedură posibilă în California - Sergey Brin a depus cererea de divorţ la Tribunalul Superior din Santa Clara -, în contextul în care acest stat american încearcă să rezolve problema tribunalelor sale deosebit de aglomerate. Procedura va permite fostului cuplu să îşi accelereze procesul de divorţ prin evitarea instanţelor blocate de numărul mare de cauze încă nesoluţionate.

De asemenea, această procedură asigură un nivel înalt de intimitate şi respectă dorinţa foştilor parteneri de viaţă ca divorţul lor să fie finalizat într-un cadru privat.

Sergey Brin s-a căsătorit cu Nicole Shanahan în 2018, iar despărţirea lor s-a produs în decembrie 2021.

Prima soție a lui Sergey Brin a fost Anne Wojcick

Miliardarul a fost căsătorit şi cu Anne Wojcicki, cofondatoare a companiei de biotehnologie 23andMe, între anii 2007 şi 2015, cu care are un fiu, Benji, în vârstă de 13 ani, şi o fiică, Chloe, în vârstă de 11 ani.

Antreprenorul american de origine rusă a creat compania Google împreună cu Larry Page în 1998. Deşi ambii au renunţat în 2019 la funcţiile lor de conducere din cadrul trustului Alphabet, care deţine compania Google, Sergey Brin continuă să deţi

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO