Mesaj dur al lui Vladimir Putin, care vizeaza si Romania. "Scopul e sa neutralizam orice amenintare la adresa Rusiei"

19-11-2016 12:00

Vladimir Putin

 Rusia se va opune incercarilor de a perturba echilibrul strategic in intreaga lume, a anuntat presedintele rus, Vladimir Putin.

"Scopul nostru este sa neutralizam cat mai eficient orice amenintare la adresa securitatii Rusiei, inclusiv  cele asociate scutului anti-racheta al NATO", a transmis Putin armatei ruse, potrivit Russia Today.

"Vom continua sa facem tot ce este necesar pentru a mentine echilibrul strategic al puterii in lume", a mai spus Putin, adaugand ca echilibrul a fost ceea ce a impiedicat un conflict militar major intre taberele opuse in timpul Razboiului Rece.

Putin le-a vorbit generalilor rusi si capitanilor industriei de aparare, in localitatea rusa Soci, vineri, incheind o serie de reuniuni din domeniul apararii.

Totodata, Putin a declarat ca Rusia va continua sa dezvolte tehnologii militare avansate pentru a se proteja.

"Pe masura ce cream sisteme avansate de arme, vom respecta cu strictete si obligatiile internationale pe care Rusia si le-a asumat. Dar alte natiuni, dupa cum stim cu totii, au anulat acordurile anterioare, cum este si cazul scutului anti-racheta", a adaugat Putin.

Moscova acuza SUA si partenerii ei din NATO ca pot afecta securitatea nationala a Rusiei, prin extinderea aliantelor spre frontierele rusesti si prin dezvoltarea unor tehnologii avansate, care ar putea fi folosite pentru un eventual atac.

Sursa: Russia Today


VIDEO PROTVPLUS.RO