Membrii unui cartel mexican au atacat o secție de poliție și au răpit un judecător. 3 polițiști uciși


Ultimul update: Sambata 14 Decembrie 2019 13:49
Data publicarii: Sambata 14 Decembrie 2019 13:35
Categorie: Stiri externe
Atac armat in Mexic

Membrii uneia dintre cele mai puternice organiații criminale din Mexic au luat cu asalt o secție de poliție, miercuri. Atacatorii au ucis trei polițiști și au răpit patru oficiali, printre care și un judecător.

Este vorba despre membri ai cartelului Jalisco - Noua Generație, care au atacat o secție de poliție din Villagran, Guanajuato, statul Mexican în care au loc cele mai multe crime, transmite Daily Mail.

Potrivit presei locale, cel puțin 15 asasini ai organizației criminale au deschis focul și au aruncat mai multe grenade în clădire. Atacul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 20.30,
iar ucigașii au sosit la bordul mai multor SUV-uri, dintre care unul echipat cu o turelă, specifică tancurilor.

Martorii spun că asaltul a durat în jur de 10 minute, iar atacatorii au incendiat o remorcă cu care au blocat calea polițiștilor care îi urmăreau.

Capul cartelului Jalisco - Noua Generație este Nemesio "El Mencho" Oseguera Cervantes, un fost aliat al lui El Chapo. Acesta este căutat de Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA, care oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care ar putea ajuta la prinderea sa.

Atacul vine la doar o zi dpă ce primarul din Villagran s-a lăudat că orașul pe care îl conduce este cel mai sigur din Mexic. Asta în condițiile în care la nivelul statului Guanajuato s-au înregistrat 2.865 de crime în primele 10 luni din 2019, fiind pe primul loc la nivel de țară.

Sursa: Daily Mail

Tags: mexic, carte, atac, politie,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33