Marturiile celor care au scapat din iadul din Shanghai. Cum a inceput busculada care a dus la moartea a zeci de oameni

Ultima actualizare: 05-01-2015 07:12
cover

Cei care au scapat cu viata din busculada din Shanghai, care a dus la moartea a 36 de persoane, au povestit momentele dramatice prin care au trecut.

Zuo Zhijian povesteste ca, la un moment dat, nu se mai putea misca din cauza greutatii tuturor celor care cazusera peste el, potrivit CNN.

"Cineva ma tinea de par din spate si respira greu. O fata se tinea de mine si ma ruga disperata sa o ajut. Dedesubt era o fata care nu se mai misca deloc", a spus Zuo.

"Eram inconjurat de fete care plangeau si care strigau, cu ultimele puteri, dupa ajutor si de oameni care se luptau intre ei", a mai spus barbatul.

Un alt martor, Tian Ye, in varsta de 28 de ani, a povestit ca s-a aflat la circa 30 de metri distanta de locul unde au murit oameni.

"Cand am vazut ca oamenii au lesinat, eu si alte persoane ne-am dus repede acolo si am incercat sa ii resuscitam. I-am dus la ambulante si la masinile de politie. Erau foarte multi oameni blocati acolo. Cand cineva cadea, oamenii credeau ca multimea se misca si veneau si picau peste cei deja cazuti", a spus barbatul.

Acesta a dat vina pe aglomeratie, pe lipsa de cunostinte de protectie a oamenilor si pe traficul ingreunat, din cauza caruia ambulantele au ajuns cu greu la fata locului.

Xiao Ji povesteste ca s-a aflat chiar la marginea busculadei. "M-am uitat o vreme si apoi am inceput sa scot lumea din gramada", a spus Xiao. Acesta a mai spus ca existau persoane care incercau sa ii trezeasca pe cei constienti, in timp ce unii oameni doar plangeau.

36 de persoane au murit in Shangai, dupa ce o busculada a avut loc de Revelion. Mii de persoane se adunasera in Piata Chen Yi in asteptarea Revelionului. Cu putin timp inainte de miezul noptii. Busculada ar fi fost provocata de persoane neidentificate, care ar fi aruncat cu bancnote false in multime.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO