"M-au violat pana am lesinat". Chinurile groaznice la care a fost supusa o tanara de 21 de ani, rapita de jihadisti

19-12-2015 14:40


Nadia Murad Basee Taha

Nadia Murad Basee Taha a fost rapita de jihadisti din satul, in luna august, anul trecut. Timp de 3 luni, tanara in varsta de doar 21 de ani a trecut prin chinuri groaznice, pana a reusit sa evadeze.

Nadia face parte din comunitatea etnica si religioasa Yazidi, pe care Statul Islamic o vaneaza de mai mult timp. Membrii sai au obiceiuri diferite de cele ale musulmanilor, motiv pentru care jihadistii vor sa-i extermine. Pe femei, le transforma in sclave sexuale.

De acest destin tragic a avut parte si Nadia, care a povestit in fata Consiliului de Securitate ONU torturile la care a fost supusa de catre jihadisti.

"Violul era folosit pentru a distruge femeile si fetele, dar si pentru a se asigura ca aceste fiinte nu vor mai putea niciodata sa aiba o viata normala", a povestit ea cu lacrimi in ochi.

Tanara a fost violata in grup, umilita si batuta zi de zi. “M-au fortat sa-mi dau hainele jos si m-au pus intr-o camera pazita. M-au violat pana am lesinat. Va rog, scapati-ne de Statul Islamic!”

Din fericire, Nadia a reusit sa fuga si acum locuieste in Germania, ca refugiata. Fratii ei, in schimb, au fost omorati. In 2014, aproximativ 5.000 de barbati si femei Yazidi au fost capturati de jihadisti, dintre care doar 2.000 au reusit sa scape.

 

Nadia Murad Basee, a 21-year-old Iraqi woman of the Yazidi faith, speaks to members of the Security Council during a meeting at the United Nations headquarters in New York, December 16, 2015.

Posted by Takehito Yasuki on Friday, December 18, 2015

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO