Lupte inversunate, luni seara, chiar in interiorul orasului Gaza

Ultima actualizare: 29-04-2012 06:30

Este pentru prima data, de la inceputul ofensivei terestre, cand soldatii israelieni isi infrunta dusmanii din Hamas in principalul oras din Fasia Gaza.


Numarul victimelor sporeste si a ajuns de partea palestiniana la 555, inclusiv femei si copii. Eforturile diplomatice continua in Orientul Mijlociu, dar Israelul nici nu vrea sa auda de un armistitiu imediat. 

Ultimele informatii fac referire la lupte inversunate intre soldatii israelieni si luptatorii Hamas, adanc in interiorul orasului Gaza. Trupele terestre sunt sprijinite de tirurile elicopterelor, se aude rapaitul caracteristic al mitralierelor. De asemenea se aud exploziile obuzelor de artilerie grea.

De zece zile a inceput razboiul din Gaza si atat in teritoriul palestinian, cat si in partea de sud a Israelului, tensiunea ramane la cote dramatice.

Viata locuitorilor din sudul Israelului este parca suspendata. Oamenii asteapta in orice clipa sunetul sirenelor.

Ambasada romana din Israel a primit pana acum 79 de cereri de evacuare a romanilor din Gaza. Insa nici pana luni seara, nimeni nu a izbutit sa scape din infern.

Israelienii nu permit nimanui sa iasa din Gaza, pentru ca exista pericolul ca refugiatii sa fie ucisi pe drumul de retragere. In acelasi timp insa, Israelul nu pare dispus sa deschida prea mult granitele.

Daca israelienii anunta ca au capturat numerosi integristi, printre ei nu se numara seniorii gruparii, care nu risca sub nicio forma sa se expuna.

Insa, pe langa islamisti, continua sa cada victime si numerosi civili palestinieni, dintre care multi sunt copii. Cel putin 2.700 de persoane au fost ranite de la inceputul razboiului.

Vezi imagini surprinse in iadul din Fasia Gaza! Romanii nu au reusit sa plece.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO