O persoană cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, printre ostaticii luaţi de Hamas

teroriști
Profimedia

Este război în Orientul Mijlociu, după atacul împotriva Israelului, organizat de gruparea teroristă Hamas în 7 octombrie. Printre ostaticii luați de teroriști în acea zi se numără și un cetățean român. 

21-10-2023 23:32

O persoană cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, printre ostaticii luaţi de Hamas

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, sâmbătă seara, că o persoană cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, se numără printre ostaticii duși de Hamas în Fâșia Gaza. 

"Potrivit informațiilor furnizate de către autoritățile israeliene, unul dintre cetățenii cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat inițial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâșia Gaza", se arată într-un comunicat al MAE.

"Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin contactul cu autoritățile israeliene", a precizat ministerul.


21-10-2023 17:04

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, cere armatei israeliene să dea dovadă de reţinere

Prezent la Summitul pentru Pace din Cairo, ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a declarat că a discutat cu guvernul israelian despre datoria sa de a respecta dreptul internaţional şi de a proteja vieţile civililor din Gaza, precum şi ca armata sa să dea dovadă de reţinere, informează Reuters, citată de Agerpres.

"Marea Britanie şi-a exprimat clar poziţia că Israelul are dreptul la autoapărare şi la dreptul de a asigura eliberarea celor care au fost răpiţi pe 7 octombrie", a declarat Cleverly.

"Am făcut de asemenea clar faptul că trebuie să acţionăm şi că ei trebuie să acţioneze pentru a atenua suferinţa poporului palestinian din Gaza şi că acţiunile lor trebuie să fie în conformitate cu dreptul internaţional", a mai spus şeful diplomaţiei britanice.

"În pofida circumstanţelor incredibil de dificile, am cerut disciplină, profesionalism şi reţinere din partea armatei israeliene", a adăugat acesta.

21-10-2023 16:49

Preşedintele Egiptului cere stabilirea unei foi de parcurs pentru a stopa criza umanitară din Gaza

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al Sisi, a cerut, sâmbătă, stabilirea unei foi de parcurs astfel încât ajutorul pentru Gaza să continue să treacă prin punctul de frontieră de la Rafah -  care a fost deschis în cursul dimineţii şi între timp închis din nou - pentru a permite încheierea "crizei umanitare" din enclava palestiniană, informează EFE, citată de Agerpres.

21-10-2023 14:25

Dezastru în Fâșia Gaza. Gestul făcut de gruparea Hamas pentru răniții din enclavă

Gruparea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a cerut sâmbătă, într-un comunicat, ca răniţii să fie evacuaţi din fâşie "din cauza incapacităţii" sistemului de sănătate de a-i îngriji.

21-10-2023 14:12

Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas: „Nu vom pleca niciodată, nu vom părăsi niciodată pământurile noastre”

Palestinienii nu vor pleca, ci vor rămâne pe pământul lor, spune preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas.

21-10-2023 13:41

Rachete lansate spre sudul Israelului

Au fost lansate rachete spre sudul Israelului. Sirenele de avertizare sună în mai multe comunități de la granița cu Gaza.

Serviciul de salvare Magen David Adom spune că nu există rapoarte imediate privind lovituri directe sau răniți.

21-10-2023 13:40

Răspunsul sângeros al Israelului „în toată Fâșia Gaza”, după ce Hamas a eliberat doi ostatici americani | VIDEO

Israelul a continuat să bombardeze ţinte puternice în toată Gaza peste noapte, sâmbătă, după ce premierul Benjamin Netanyahu a promis că ”va lupta până la victorie”, după eliberarea primilor doi ostatici de către grupul Hamas.

Primele camioane cu ajutoare umanitare pentru Fâşia Gaza au început să traverseze sâmbătă punctul de trecere al frontierei Rafah, din Egipt, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea egipteană, transmite dpa.

Peste 20 de jurnalişti au fost ucişi de la izbucnirea luptelor dintre Israel şi Hamas.

 

Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) a cerut, vineri, evacuarea mai multor şcoli ale sale în care palestinienii s-au refugiat în oraşul Gaza.

 

21-10-2023 10:57

Sirenele antirachetă răsună în Ashdod

Sirenele răsună în orașul de coastă Ashdod, semnalând rachete care se apropie.

Alertele de rachete vin după o acalmie de șase ore a tirurilor spre Israel dinspre Gaza. Nu există rapoarte imediate privind răniți sau pagube, notează Times of Israel.

21-10-2023 10:53

Joe Biden spune că Israelul ar trebui să amâne invazia în Gaza. Casa Albă îl contrazice: „Nu a auzit bine”

Casa Albă a fost nevoită să revină asupra unei declaraţii a preşedintelui american Joe Biden, care s-a arătat de acord că Israelul ar trebui să amâne atacul la sol din Fâşia Gaza.

 

21-10-2023 09:58

Israelul a lovit din nou puternic în Fâșia Gaza. Mai multe ținte Hamas, distruse

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că a efectuat atacuri împotriva a numeroase obiective Hamas din Fâșia Gaza în cursul nopții.

Printre aceste situri se numără centre de comandă și diverse alte infrastructuri aparținând grupării teroriste, precizează IDF.

Armata adaugă că a lovit, de asemenea, o serie de puncte de lansare a rachetelor antitanc și poziții de lunetiști în clădiri înalte.

21-10-2023 09:24

„Creierul” armelor din Hamas, ucis de armata israeliană. Rolul crucial pe care îl avea în gruparea teroristă

Armata israeliană a anunțat, vineri seară, că a reușit să elimine un alt membru important al grupării teroriste Hamas.

21-10-2023 08:30

Israelul crede că eliberarea ostaticilor americani nu va avea impact asupra operațiunii planificate în Gaza

Oficiali israelieni de rang înalt au declarat pentru site-ul de știri Ynet că eliberarea a doi cetățeni americani luați prizonieri de Hamas nu va influența planurile Israelului pentru o operațiune militară împotriva grupării teroriste care conduce Gaza.

Declarațiile oficialilor anonimi au fost făcute în contextul în care Israelul se confruntă cu presiuni pentru a amâna ofensiva preconizată în Fâșia Gaza, guvernele occidentale sperând că discuțiile ulterioare vor duce la eliberarea mai multor ostatici, conform Times of Israel.

21-10-2023 08:18

POLITICO: Summitul de pace de la Cairo are şanse mici să pună capăt războiului Hamas-Israel. Cine vine şi, mai ales, cine nu

Egiptul găzduieşte sâmbătă la Cairo un summit de pace, în speranţa că poate evita ca situaţia din Gaza să escaladeze într-un război mai amplu, însă problema sa cheie este că trio-ul SUA-Israel-Iran nu se va afla la masa discuţiilor.

Teroriștii Hamas au eliberat primii doi ostatici. Este vorba despre o mamă și fiica ei, ambele cu cetățenie americană, răpite în timpul atacului sângeros de acum două săptămâni din sudul Israelului.  

21-10-2023 07:39

Joe Biden anunță „unul dintre motivele” pentru care Hamas a lansat atacul-surpriză asupra Israeului

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul cu scopul, printre altele, de a submina discuţiile ce vizează normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, transmite sâmbătă AFP.

21-10-2023 07:21

Serviciile de informații franceze: „nimic nu ne permite să spunem

Serviciile de informații franceze afirmă că nu Israelul este responsabil pentru explozia de la Spitalul din Gaza, soldată cu peste 400 de morți.

21-10-2023 07:17

Forțele de Apărare israeliene au difuzat o înregistrare video a loviturilor din timpul nopții asupra unor ținte Hezbollah

Armata israeliană afirmă că a efectuat o serie de lovituri în cursul nopții de vineri spre sâmbătă asupra a numeroase ținte Hezbollah din sudul Libanului, ca răspuns la atacurile cu rachete antitanc și rachete ale grupării teroriste susținute de Iran.

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului, printre ținte se numără "o serie de instalații militare folosite de organizație pentru nevoile operaționale" și un lansator de rachete antitanc îndreptat spre Israel.

"Forțele de apărare israeliene sunt pregătite pentru toate scenariile în diferitele sectoare și vor continua să acționeze pentru securitatea cetățenilor israelieni", afirmă armata, difuzând totodată imagini video ale loviturilor, anunță Times of Israel.

21-10-2023 06:52

Un oficial de rang înalt afirmă că SUA și țările europene fac presiuni asupra Israelului pentru a amâna ofensiva terestră

În urma eliberării de către Hamas a doi ostatici din Gaza, SUA și mai multe guverne din Europa fac presiuni discrete asupra Israelului pentru a amâna lansarea unei invazii terestre în Gaza, de teamă că incursiunea va anula practic toate eforturile de a asigura eliberarea altor ostatici în viitorul apropiat, a declarat un oficial diplomatic de rang înalt pentru The Times of Israel.

Guvernele occidentale care fac în prezent presiuni asupra Israelului au fiecare dintre ele cetățeni printre cei care nu au fost găsiți și cred că, cu cât trece mai mult timp, cu atât mai greu va fi să se asigure eliberarea ostaticilor, spune oficialul.

Guvernele recunosc faptul că o invazie terestră este foarte probabilă și nu spun Israelului să nu lanseze deloc una, ci mai degrabă să aștepte pentru a încerca să vadă dacă eforturile diplomatice suplimentare pot avea succes, spune înaltul oficial diplomatic, potrivit Times of Israel.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
NEWS ALERT Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
Citește și...
Cine sunt ostaticele eliberate de Hamas și ce țară s-a luptat pentru salvarea lor
Cine sunt ostaticele eliberate de Hamas și ce țară s-a luptat pentru salvarea lor

Doi dintre ostaticii luați din Israel de către teroriștii Hamas au fost eliberați vineri seară.

Ce sistem antidronă ar primi România pentru apărarea graniței cu Ucraina. Este în teste în Israel
Ce sistem antidronă ar primi România pentru apărarea graniței cu Ucraina. Este în teste în Israel

România va primi în teste unul din cele mai performante sisteme antidronă pe care să-l folosească la graniţa cu Ucraina, în zona Deltei Dunării.

Israelul a prezentat trei faze ale războiului. Primul lucru pe care îl va face în Fâșia Gaza după anihilarea grupării Hamas
Israelul a prezentat trei faze ale războiului. Primul lucru pe care îl va face în Fâșia Gaza după anihilarea grupării Hamas

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a prezentat Comisiei pentru afaceri externe şi apărare a Knessetului, parlamentul israelian, planurile şi obiectivele de război ale Israelului în Fâşia Gaza, relatează The Times of Israel şi Reuters.

Cine sunt ostaticele eliberate de Hamas și ce țară s-a luptat pentru salvarea lor
Cine sunt ostaticele eliberate de Hamas și ce țară s-a luptat pentru salvarea lor

Doi dintre ostaticii luați din Israel de către teroriștii Hamas au fost eliberați vineri seară.

Ce sistem antidronă ar primi România pentru apărarea graniței cu Ucraina. Este în teste în Israel
Ce sistem antidronă ar primi România pentru apărarea graniței cu Ucraina. Este în teste în Israel

România va primi în teste unul din cele mai performante sisteme antidronă pe care să-l folosească la graniţa cu Ucraina, în zona Deltei Dunării.

Israelul a prezentat trei faze ale războiului. Primul lucru pe care îl va face în Fâșia Gaza după anihilarea grupării Hamas
Israelul a prezentat trei faze ale războiului. Primul lucru pe care îl va face în Fâșia Gaza după anihilarea grupării Hamas

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a prezentat Comisiei pentru afaceri externe şi apărare a Knessetului, parlamentul israelian, planurile şi obiectivele de război ale Israelului în Fâşia Gaza, relatează The Times of Israel şi Reuters.

Recomandări
Florin Cîțu, urmărit penal. Primele declarații ale fostului premier după ce a ieșit de la DNA
Florin Cîțu, urmărit penal. Primele declarații ale fostului premier după ce a ieșit de la DNA

Fostul premier Florin Cîţu a ajuns miercuri dimineață la sediul DNA, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri din pandemie.

Israelul, atac devastator asupra unei școli din Fâșia Gaza. Cel puțin 25 de oameni au murit
Israelul, atac devastator asupra unei școli din Fâșia Gaza. Cel puțin 25 de oameni au murit

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, marţi, la Khan Younis, într-un atac israelian asupra unei şcoli care adăposteşte palestinieni strămutaţi din cauza războiului, a anunţat Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas, relatează AFP.

Trei zile cu ninsori în România. Zonele în care se va depune strat de zăpadă
Trei zile cu ninsori în România. Zonele în care se va depune strat de zăpadă

Meteorologii au emis, miercuri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, valabilă pentru majoritatea zonelor ţării.