Liderul opozitiei din Venezuela accepta amanarea investiturii lui Hugo Chavez

Ultima actualizare: 13-01-2013 07:14
Hugo Chavez

Liderul opozitiei venezuelene Henrique Capriles a luat act, miercuri, de decizia Curtii Supreme de a-i permite presedintelui Hugo Chavez, spitalizat de o luna in Cuba, sa isi amane depunerea juramantului prevazuta de Constitutie la 10 ianuarie.

"A fost o decizie, a fost o interpretare a TSJ (...) acum dumneavoastra, domnule Maduro, va revine responsabilitatea de a va asuma datoria si de a guverna", a declarat in fata presei Capriles, adresandu-i-se vicepresedintelui Nicolas Maduro, caruia Hugo Chavez i-a incredintat o parte din prerogative inainte de a parasi tara, la 10 decembrie.

Anterior, Curtea Suprema a decretat ca investitura lui Chavez, reales in octombrie, "poate avea loc la o data ulterioara in fata TSJ" si nu in fata Adunarii Nationale, iar aceasta "in pofida faptului ca la 10 ianuarie incepe o noua perioada constitutionala". In plus, cei sapte judecatori ai camerei constitutionale a TSJ au decis ca in virtutea "principiului continuitatii administrative", Guvernul si vicepresedintele Nicolas Maduro vor ramane in functii pana cand Chavez va putea fi investit, a anuntat in fata presei presedintele TSJ, Luisa Estella Morales.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO