Lider politic de la Berlin: Germania trebuie să se înarmeze cât mai rapid
Un lider politic german a cerut ca industria de armament a ţării să îşi accelereze capacităţile de producţie, dată fiind lipsa de echipament pentru Bundeswehr (armata germană), transmite dpa.
Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la guvernare, a afirmat că trebuie să se renunţe la ideea eronată că există o mare cantitate de echipament militar disponibilă.
„Toate acestea trebuie să fie produse”, a spus Klingbeil duminică seara la postul public ARD.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Dacă industria de armament germană, care şi-a redus tot mai mult capacităţile în ultimii ani, nu poate satisface cerinţele, Bundeswehr va trebui să se orienteze pentru achiziţii spre alte ţări.
„Este clar că avem nevoie să echipăm Bundeswehr repede şi bine, şi că trebuie să lucrăm la aceasta cu toată viteza”, a spus Klingbeil, potrivit Agerpres.
Liderul social-democrat a subliniat că, după invazia rusă în Ucraina declanşată la 24 februarie, este necesar ca Bundeswehr să procure „cu mare viteză” echipament modern.
Guvernul german a stabilit recent un obiectiv de a achiziţiona muniţii în valoare de 20 miliarde de euro, atât pentru dotarea armatei proprii, cât şi pentru a fi trimise în Ucraina.
Problema este că o mare parte din industria de armament germană şi-a închis unele linii de producţie în ultimii ani din lipsă de comenzi.
Discuţiile se vor axa pe modul în care industria îşi poate extinde şi accelera producţia.
În februarie, cancelarul Olaf Scholz a anunţat o creştere masivă a bugetului de apărare, care să depăşească pragul de 2% din PIB, în contextul în care conflictul din Ucraina a obligat Berlinul să îşi regândească politica externă.