Cine este rusul care a recunoscut ca a participat la asasinarea lui Nemtov. 10 ani a fost membru al fortelor speciale cecene

09-03-2015 17:44


Un rus de origine cecena a recunoscut ca a participat la asasinarea lui Boris Nemtov, sustin autoritatile de la Moscova.

Zaur Dadaiev, care a servit zece ani in fortele speciale cecene, loiale Kremlinului, a fost arestat sambata, in Caucazul rusesc. Potrivit agentiei TASS, Dadaiev a fost decorat in 2010 pentru devotament. Liderul pro-rus al Ceceniei l-a prezentat ca pe un patriot, dar si un musulman socat de caricaturile din Charlie Hebdo, ofensatoare la adresa profetului Mahomed.

Ceilalti patru suspecti arestati pana acum au negat orice implicare in asasinarea lui Nemtov, cel care a denuntat vehement atentatele de la saptamanalul satiric francez. Adversarii lui Putin sunt sceptici in privinta acestei "piste islamiste" Dincolo de executanti, "cei aflati in spatele asasinatului se afla in Rusia si poate chiar in guvern", a declarat un apropiat aliat politic al lui Nemtsov.

VIDEO PROTVPLUS.RO