Lansarea rachetei Discovery, amanata de alegerile legislative din SUA


Ultimul update: Sambata 04 August 2012 00:45
Data publicarii: Luni 01 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
3 zile pana la lansarea Discovery

Amanata din cauza alegerilor, lansarea navetei spatiale americane Discovery, cu sase astronauti la bord, va avea loc, pentru ultima oara, pe 3 noiembrie. Misiunea de 11 zile va duce piese si provizii pe Statia Spatiala Internationala.
 

Ora lansarii a fost deja stabilita: 20:40 GMT (22:40 - ora Romaniei). Singura incertitudine, ca intotdeauna, este legata de conditiile meteorologice din ziua lansarii.

Dupa testele de acum doua saptamani, tehnicienii americani au inlocuit doua valve ale sistemului de alimentare cu carburant pentru motoarele navetei. Inginerii de la NASA s-au temut, la un moment dat, ca aceasta problema sa nu intarzie cu cateva zile lansarea.

Pana la urma de ce le-a fost frica n-au scapat, pentru ca evenimentul a fost amanat, insa nu din cauza vremii sau a problemelor tehnice, ci pentru ca marti, pe 2 noiembrie, sunt alegeri legislative in SUA. Astfel ca lansarea programata initial pe 1 noiembrie va avea loc pe 3.

Acesta va fi cel de-al patrulea zbor din acest an si, totodata, ultimul al navetei Discovery, cel mai vechi dintre vehiculele din flota spatiala americana, care are la activ 39 de misiuni spatiale.

Cei sase astronauti de pe Discovery - printre care se afla si o femeie - trebuie sa livreze in cadrul acestei misiuni de 11 zile modulul multifunctional Leonardo, adaptat pentru a putea fi atasat permanent de ISS, cu scopul de a oferi un volum suplimentar de stocare.

FOTO: NASA

Sursa: Pro TV

Planetele
Mamografie spatiala. Afla cum scaneaza NASA sanii femeilor
Incredibil. Si-au facut nunta langa racheta Discovery, in baza NASA
VIDEO PROTVPLUS.RO