Kim Jong-nam, fratele vitreg al presedintelui Coreei de Nord, ar fi fost asasinat in Malaysia. Cum a fost ucis de 2 femei

Ultima actualizare: 17-02-2017 07:10
Coreea de Nord

Kim Jong-nam, fratele vitreg al presedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-un, ar fi fost asasinat pe un aeroport din Malaysia de catre agenti secreti nord-coreeni, afirma mass-media sud-coreeana.

Conform The Telegraph, care citeaza presa din Coreea de Sud, Kim Jong-nam ar fi fost ucis cu niste ace otravite, luni dimineata, in Kuala Lumpur.

Potrivit unor surse guvernamentale, unele publicatii afirma ca Kim a murit dupa ce a fost intepat de doua femei pe aeroportul orasului. Se banuieste ca ele ar fi fost agente ale regimului comunist din Coreea de Nord si, deocamdata, au reusit sa scape de politia din Malaysia.

FOTO: Kim Jong-nam in 2010

Kim Jong-nam a fost considerat la un moment dat urmasul lui Kim Jong-il, insa a cazut in dizgratie in 2001, dupa ce a fost arestat pe aeroportul Narita din Tokyo, incercand sa intre ilegal in Japonia cu un pasaport eliberat in Republica Dominicana. Ulterior, el a declarat politiei ca dorea sa viziteze Disneyland impreuna cu familia sa.

Guvernul sud-coreean este de asteptat sa vina cu o reactie in urma difuzarii acestei stiri de catre agentia de presa Yonhap.

Potrivit ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, Kim Jong-nam a lucrat anterior in cadrul ministerului pentru Afaceri Externe al Coreei de Nord. Se preuspune ca el ar fi trebuit sa rezolve disputele cu Japonia, in conditiile in care el a fost educat la o scoala japoneza.

Aceasta functie i-ar fi fost data chiar de catre Kim Jong-un, pe principiul ca este mai bine sa iti tii dusmanii aproape, mai scrie The Telegraph.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO