Jihadistii Statului Islamic au fost invinsi de armata irakiana. Orasul pierdut dupa luni de lupte

07-03-2015 15:06


Siria

Armata americana a anuntat ca fortele irakiene au recucerit, dupa mai multe luni de confruntari, orasul al-Baghdadi din vestul Irakului, care fusese ocupat de luptatorii gruparii Stat Islamic.

Forta militara care coordoneaza operatiunea Inherent Resolve impotriva gruparii Stat Islamic a afirmat ca trupele irakiene si luptatorii tribali au eliberat orasul din provincia Anbar si au redobandit controlul asupra sectiei de politie si a trei poduri importante peste raul Eufrat, potrivit Mediafax.

Podurile erau controlate de gruparea Stat Islamic din septembrie. In perioada 26 februarie-6 martie, coalitia condusa de Statele Unite a lansat atacuri aeriene asupra a 26 de obiective, pentru a ajuta fortele irakiene sa invinga militantii islamisti.

Fortele coalitiei internationale le-au furnizat de asemenea trupelor irakiene informatii si date de supraveghere. Luna trecuta, generalul de armata care conduce eforturile de lupta in Irak si Siria s-a declarat increzator ca operatiunea irakiana, denumita "Razbunarea Leului", va avea succes.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO