J.D. Vance, vice-președintele lui Trump: Bunica mea care ținea în casă 19 pistoale era întruchiparea spiritului american

×
Codul embed a fost copiat

În discursul prin care a acceptat nominalizarea republicană pentru postul de vice-președinte al Americii, J.D. Vance a promis să lupte pentru americanii din clasă muncitoare uitați de guvern.  

Bunica lui Vance, care ținea în casă 19 pistoale încărcat, era întruchiparea spiritului american a decretat candidatul în ovațiile dezlănțuite ale delegaților republicani.

Aceleași reacții exaltate le-a stârnit Vance și când a avertizat că America nu va mai face pomeni aliaților europeni în materie de securitate și apărare.

J.D. Vance: „Stau aici smerit și sunt copleșit de recunoștință să spun că accept oficial nominalizarea mea ca vice-președinte al Statelor Unite ale Americii”.

A treia zi a Convenției Partidului Republican a fost dedicată candidatului la postul de vice-preşedinte J.D. Vance, unanim considerat moştenitorul ideologic al lui Trump.

Citește și
Ce spune despre România un german care a vizitat toate cele 44 de țări din Europa. A făcut un top cu cinci favorite

Pentru a-şi expune valorile şi convingerile, Vance a apelat la diverse povești personale.

JD Vance:
 „Unii oameni îmi spun că sunt întruparea Visului American și au dreptate. Când am cerut-o pe soția mea, eram studenți la drept și i-am zis că mă ia cu o datorie de 120.000 de dolari pentru studii și un loc de veci într-o zonă montană din Kentucky. Și iată-mă acum aici... Draga mea, devine tot mai ciudat”.

Am crescut în Middletown, Ohio, un oraș mic unde oamenii spuneau pe șleau ce gândesc, munceau cu mâinile lor și îl iubeau cu toată inima pe Dumnezeu, familia, comunitatea și țara. Dar era, de asemenea, un loc care a fost lăsat deoparte și uitat de clasă conducătoare a Americii din Washington.

Lupta noastră e pentru mame singure ca a mea, care a luptat cu sărăcia și cu adicțiile, dar nu s-a dat niciodată bătută. Sunt mândru să vă spun că în seara asta mama e aici și de zece ani n-a mai pus gura pe băutură. Te iubesc, mamă!”

Senatorul de Ohio a evocat-o şi pe bunica lui, pe care a descris-o drept îngerul lui păzitor. Unul cu totul aparte..

J.D. Vance: Când Mamaia a murit, în 2005, i-am găsit printre lucruri 19 pistoale încărcate, ascunse peste tot în casă, sub pat, în dulap, în sertarul cu tacâmuri. Bătrâna fragilă voia să fie sigură că are la îndemână tot ce îi trebuie ca să-și apere familia”.

Cum era de aşteptat, J.D. Vance nu s-a zgârcit cu laudele la adresa lui Trump.

J.D. Vance:
 „În ultimii opt ani, președintele Trump a renunțat la totul ca să lupte pentru oamenii din țara noastră. Nu avea nevoie de politică, dar țara avea nevoie de el. În loc să aleagă calea ușoară, a ales să îndure abuzuri, calomnii și persecuții. Și a făcut-o pentru că iubește această țară”.

Cine ar crede că în urmă cu doar câţiva ani, Vance era printre cei mai înfocaţi critici ai lui Trump.

În discursul sau de azi dimineaţă, candidatul şi-a reafirmat convingerile izolaţioniste.

J.D. Vance: Ne vom asigura că aliații Americii vor împărți cu noi costul protejării păcii în lume. Gata cu pomenile pentru națiuni care trădează generozitatea contribuabilului american!”

Nu e de mirare că şeful diplomaţiei ruse s-a grăbit să salute nominalizarea lui J.D. Vance.

Sergey Lavrov: Vance dorește încetarea asistenței militare pentru Ucraina și nu putem decât să-l salutăm pentru că exact de asta avem nevoie pentru că războiul să înceteze, să nu se mai pompeze arme în Ucraina”.

Ca senator de Ohio, Vance a votat în mod repetat împotriva pachetelor de sprijin militar pentru Ucraina.

Articol recomandat de sport.ro
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Citește și...
Cum și-a transformat Sean
Cum și-a transformat Sean "Diddy" Combs imperiul într-o întreprindere criminală. Rapperul susține că este nevinovat

Rapperul Sean "Diddy" Combs are probleme grave cu legea. Starul de 54 de ani a fost pus sub acuzare pentru trei infracţiuni federale, printre care trafic sexual şi transport în vederea practicării prostituţiei.

Hezbollah acuză Israelul de „agresiune criminală” după explozia pagerelor. Printre morți se numără și o fetiță de 8 ani
Hezbollah acuză Israelul de „agresiune criminală” după explozia pagerelor. Printre morți se numără și o fetiță de 8 ani

Libanul este în stare de șoc după un atac desprins parcă din filmele cu spioni. Nouă oameni - luptători Hezbollah și civili - au murit după explozia în lanț a unor pagere. Printre ei, o fetiță de doar 8 ani și fiul unui parlamentar libanez.  

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat, miercuri, o serie de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata Seulului, acesta fiind al doilea astfel de test de armament efectuat de Phenian într-o săptămână, transmite Yonhap.

 

Recomandări
Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia

Un bărbat de 56 de ani este suspectat că a incendiat marți un magazin de suveniruri din Palatul Parlamentului.

CNN: Israelul se află în spatele atacului cu pagere din Liban. Aparatele erau fabricate în Taiwan. Mii de luptători, răniți
CNN: Israelul se află în spatele atacului cu pagere din Liban. Aparatele erau fabricate în Taiwan. Mii de luptători, răniți

Israelul a fost în spatele atacului care a făcut ca mii de pagere aparţinând membrilor Hezbollah să explodeze simultan în Liban marţi, transmite CNN.

Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene.