Italianul care a ucis prin strangulare o adolescenta romanca, in urma cu 2 ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata

27-03-2015 20:20


Un cetatean italian care a omorat-o prin strangulare, in 2013, pe o tanara romanca, in nordul Italiei, a fost condamnat la inchisoare pe viata de justitia italiana, informeaza Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Andrea Pizzocolo, in varsta de 43 de ani, a ucis-o prin strangulare, in septembrie 2013, pe romanca Lavinia Simona A., care avea 18 ani, prezentata ca dama de companie. Dupa strangularea adolescentei romance intr-un motel din Olgiate Olona (regiunea Lombardia, nordul Italiei), italianul a violat cadavrul, pe care l-a abandonat ulterior pe un camp.

Judecatorii unei instante din Busto Arsizio (localitate situata in apropiere de Milano) au decis vineri condamnarea la inchisoare pe viata a italianului Andrea Pizzocolo, gasit vinovat de omor calificat, acte de cruzime si ascunderea cadavrului. Procurorii il acuzasera si de agresarea si sechestrarea unei alte romance, prezentata ca fiind tot dama de companie, dar care a reusit sa se salveze.

In plus, italianul va trebui sa achite daune in valoare de peste 235.000 de euro rudelor romancei ucise, constituite parte civila in proces.

"Ni s-a facut dreptate", a declarat avocatul Tiziana Bertoli, reprezentantul legal al familiei romancei ucise.

"Aceasta sentinta nu ne-o va da inapoi pe Lavinia, dar macar Pizzocolo nu va mai putea face rau", a adaugat avocatul.

Procurorul Arsizio Raffaella Zappatini ceruse condamnarea la inchisoare pe viata, daune de un milion de euro si 18 luni de izolare in penitenciar. Judecatorii prezidati de Renata Peregallo au dispus condamnarea pe viata si 12 luni de izolare in inchisoare.

"Le cer iertare tuturor, inclusiv familiei Laviniei", a declarat Andrea Pizzocolo, care sustine ca tanara dama de companie a murit intr-un joc erotic terminat prost. "Din ziua arestarii mele, ma gandesc permanent la ce s-a intamplat, zi si noapte. in cursul procesului am fost descris in multe feluri, dar eu nu am fost violent in viata mea", a adaugat italianul.

Pizzocolo a admis ca nu stie clar ce s-a intamplat in acea zi, pentru ca era sub influenta drogurilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO