Italia se închide. Evenimentele sociale anulate, meciuri fără spectatori, școli închise

Ultima actualizare: 05-03-2020 14:01

Guvenul italian a emis, miercuri, un decret semnat de premierul Giuseppe Conte cu măsurile impuse de autorități în vedere opririi răspândirii Coronavirusului.

Astfel, școlile şi universităţile din Peninsula vor fi închise până pe 15 martie, campionatul de fotbal va fi întrerupt timp de o lună, până pe 3 aprilie, în timp ce evenimentele sociale, cum ar fi reuniuni, congrese, inclusiv spectacolele de film și teatru, nu vor mai putea avea loc.

Mai multe imagini descoperiți în galeria foto

"Situația este gravă, voi cere la Bruxelles flexibilitate maximă. Ne vom reveni, la fel cum s-a întâmplat după tragedia prăbușirii podului Morandi", a declarat premierul Giuseppe Conte.

Decizie fără precedent. Școli închise până pe 15 martie

 

Guvernul italian a decis închiderera tuturor şcolilor şi universităţilor din Peninsula până pe 15 martie. Şcolile din regiunile cele mai afectate de epidemie, din nordul ţării, erau deja închise.

Ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli, a declarat că guvernul este conştient de problemele care vor fi provocate familiilor şi că pregăteşte o directivă carre să permită ca un părinte să lipsească de la serviciu pentru a sta cu copiii.

Stop evenimentelor cu publicul, inclusiv în cinematografe și teatre

 

Conferințele, întâlnirile și evenimentele sociale, inclusiv cele din cinema și teatre, desfășurate în orice loc, atât public, cât și privat, sunt suspendate, scrie La Repubblica.

Este vorba desore orice eveniment ce implică aglomerarea de persoane care nu permit respectarea distanței interpersonale de siguranță de cel puțin un metru.

Meciurile din Serie A şi celelalte evenimente sportive, fără spectatori

 

Toate evenimentele sportive din toate regiunile Italiei, inclusiv în cele care încă nu au fost afectate de coronavirus, se vor desfășura fără spectatori până la 3 aprilie.

Sunt vizate, între altele, şi partida din Liga Campionilor dintre Juventus şi Olympique Lyon şi meciul de rugby Italia – Anglia din cadrul Turneului celor Şase Naţiuni.

Cluburile au responsabilitatea să facă în mod regulat teste pentru a se asigura că niciun sportiv şi niciun angajat nu este infectat cu Covid-19.

Unele evenimente sportive programate în săli de sport sau în piscine sunt permise numai dacă respectă regulile de igienă și întotdeauna distanța de siguranță de cel puțin un metru între participanți.

Atenție maximă pentru vârstnici și pacienți cu risc

 

În decretul semnat de premier se recomandă expresă tuturor persoanelor în vârstă sau persoanelor care suferă de boli cronice sau cu multiple comorbidități să evite părăsirea domiciliului și să evite locurile aglomerate.

În Italia, coronavirusul a ucis până acum 79 de oameni, fiind totuşi depăşită de Iran, care a raportat 92 de morți.

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că, pe plan global, rata mortalității Covid-19 a ajuns la 3,4%, peste estimările inițiale.

Prin comparație, gripa sezonieră ucide, în toată lumea, 0,1% dintre cei infectați.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO