Bilanțul deceselor provocate de coronavirus în China a depășit 3.000 de morți

Ultima actualizare: 05-03-2020 14:49
Economia mondială, grav afectată de coronavirus. Ce avertizează specialiștii

Bilanţul în urma coronavirusului în China continentală a depăşit 3.000 de morţi, cu 31 de noi decese, au anunţat joi dimineaţă autorităţile chineze, citate de AFP.

Cel puţin 3.012 de persoane au murit în China (cu excepţia Hong Kong şi Macao) de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, în Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei. Majoritatea deceselor (2.305) au fost înregistrate în această metropolă.

Carantina impusă în oraşul Wuhan şi în provincia din care face parte, la sfârşitul lunii ianuarie, precum şi limitarea călătoriilor în ţară, pare să dea roade, existând o tendinţă descendentă a numărului de decese noi consemnate în ultimele săptămâni.

De asemenea, au fost înregistrate 139 de noi cazuri de contaminare, puţin mai multe în comparaţie cu ziua precedentă (119), iar bilanţul cazurilor confirmate a ajuns la 80.409, a adăugat joi dimineaţă Comisia Naţională de Sănătate (minister). Doar cinci noi cazuri au fost raportate în afara Hubei.

China este îngrijorată în prezent de pătrunderea virusului din străinătate, epidemia Covid-19 fiind acum prezentă în alte 80 de ţări şi teritorii, notează AFP.

În afara Chinei continentale, coronavirusul a infectat 14.539 de persoane, dintre care 264 au decedat, potrivit unei evaluări efectuate de AFP din surse oficiale, miercuri, la ora 17:00 GMT.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO