Israelul este prima țară din lume care vrea să renunţe la toate restricţiile sanitare
Israelul ia în considerare să ridice majoritatea restricţiilor sanitare legate de coronavirus de la începutul lunii iunie pe teritoriul său, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
"Pentru prima dată de la apariţia epidemiei, toate restricţiile din interiorul teritoriului israelian vor fi ridicate începând cu 1 iunie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că mai trebuie ca guvernul să voteze în favoarea acestei propuneri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Restricţiile impuse turiştilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare, Ministerul Sănătăţii luând în considerare chiar înăsprirea lor pentru e evita intrarea pe teritoriul israelian a noilor variante ale virusului.
La apogeul epidemiei, Israelul a înregistrat circa 10.000 de noi bolnavi pe zi. În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a înregistrat 12. În total, Israelul a contabilizat 839.319 cazuri de contaminare, dintre care 6.404 decese.
Israelul a lansat la sfârşitul lui decembrie o vastă campanie de vaccinare pe baza unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care a livrat rapid milioane de doze statului evreu în schimbul unor date despre efectele vaccinării în această ţară care dispune de bănci de date medicale digitale despre populaţie.
55% din populație s-a imunizat împotriva Covid-19
Peste 5 din cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit două doze din vaccinul Pfizer.
Scăderea numărului de contaminări le-a permis autorităţilor să redeschidă restaurantele, barurile şi sălile de sport într-o primă etapă, dar numai pentru persoanele care deţin un "paşaport verde", adică persoanele vaccinate sau vindecate.
De la mijlocul lunii aprilie, purtatul măştii nu mai este obligatoriu în spaţiul public, dar rămâne în vigoare în transportul public şi în spaţiile închise.
Noile recomandări ale Ministerului Sănătăţii vor permite întregii populaţii, inclusiv persoanelor nevaccinate, să poată intra oriunde, însă purtatul măştii va rămâne într-o primă etapă obligatoriu în spaţiile închise.