Statul Islamic ameninta cu noi atentate teroriste. "Cu ajutorul lui Allah, vom ataca intreaga Europa"

isis

Membri ai organizatiei sunnite Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS) avertizeaza "intreaga Europa" cu atacuri teroriste, in timp ce filiala yemenita a retelei Al-Qaida a luat in deradere marsul solidaritatii organizat dupa atentatele de la Paris.

Reteaua terorista Stat Islamic a difuzat o inregistrare video in care trei islamisti francezi ameninta Europa cu noi atentate.

"Iata mesajul nostru adresat poporului francez care crede ca grupul Stat Islamic nu poate ataca Europa: cu ajutorul lui Allah, vom ataca Europa - intreaga Europa", afirma cei trei combatanti islamisti, conform Institutului SITE, care monitorizeaza site-urile fundamentaliste islamice.

In paralel, organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia - care miercuri a revendicat din nou atacul contra revistei satirice Charlie Hebdo - a ironizat marsul solidaritatii organizat la Paris dupa atentatele soldate cu 17 morti.

Citește și
Charlie Hebdo
Gruparea Statul Islamic, dupa aparitia revistei Charlie Hebdo: "Este o mare prostie sa publici noi caricaturi cu profetul"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Iata-i cum s-au adunat cu totii, cum s-au grupat si se sustin unii pe altii; isi intaresc slabiciunile si isi carpesc ranile", afirma Nasser bin Ali al-Ansi, ideologul organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA), referindu-se la liderii politici prezenti la mars.

"Urmariti cu atentie acest mars! Sunt aceiasi oameni care au luptat impotriva noastra in Afganistan, in Caucaz, in Fasia Gaza, in Levant, Irak, Somalia si Yemen", adauga liderul terorist.

"Asumam responsabilitatea pentru Batalia de la Paris; a fost o operatiune de razbunare a Profetului Mahomed", explica Nasser bin Ali al-Ansi.

"Tinta fusese aleasa de mult timp, cu atentie, iar planul a fost finantat de conducerea organizatiei, prin aplicarea ordinului lui Ayman al-Zawahri", liderul retelei teroriste Al-Qaida, explica AQPA, filiala yemenita a retelei teroriste.

Numerosi lideri din lumea intreaga au venit la Paris pentru a participa la un mars organizat in semn de sustinere pentru victimele atacurilor teroriste din Franta, care au vizat in principal revista satirica Charlie Hebdo si un supermarket evreiesc.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria.

Fratii Chérif si Said Kouachi - considerati autorii atacului contra revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seara in confruntarile cu fortele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un barbat care era tinut ostatic a scapat cu viata.

Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV inainte de interventia fortelor de elita franceze si a declarat ca facea parte din organizatia terorista Al-Qaida in Peninsula Arabia.

La randul sau, Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge din Paris, a declarat ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo si ca facea parte din grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS).

Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la magazinul evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit.

O islamista in varsta de 26 de ani, Hayat Boumeddiene, considerata un complice al lui Amedy Coulibaly, a reusit sa fuga in timpul interventiei politiei, fiind cautata de autoritatile franceze.

Franta participa la coalitia internationala care efectueaza raiduri aeriene contra retelei teroriste Stat Islamic in Irak si Siria. In plus, Franta desfasoara operatiuni militare contra grupurilor teroriste afiliate Al-Qaida din Mali si Republica Centrafricana.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Ce legatura este intre atentatul de la Charlie Hebdo si agricultura Romaniei.
Ce legatura este intre atentatul de la Charlie Hebdo si agricultura Romaniei. "Sa nu ajunga la persoane rau-intentionate"

 Fiecare interpreteaza in felul sau atacurile teroriste din Franta. Pentru unii fermieri din Romania, acestea sunt un bun pretext pentru a cere schimbarea regulilor privind vanzarea terenurilor agricole catre straini

Gruparea Statul Islamic, dupa aparitia revistei Charlie Hebdo:
Gruparea Statul Islamic, dupa aparitia revistei Charlie Hebdo: "Este o mare prostie sa publici noi caricaturi cu profetul"

Gruparea terorista Statul Islamic acuza redactia Charlie Hebdo ca da dovada de o mare prostie pentru ca a decis sa publice noi caricaturi cu profetul Mahomed, potrivit www.news.com.au.

Organizatia Al-Qaida din Yemen a revendicat atacul terorist de la Charlie Hebdo. SUA: Inregistrarea este autentica. VIDEO
Organizatia Al-Qaida din Yemen a revendicat atacul terorist de la Charlie Hebdo. SUA: Inregistrarea este autentica. VIDEO

Expertii serviciilor secrete din SUA au stabilit ca inregistrarea video prin care Al-Qaida in Peninsula Arabia revendica atacul terorist care a vizat revista Charlie Hebdo este "autentica", anunta Departamentul de Stat, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.