Intrebari incomode pentru oficialii australieni dupa incidentul din Sydney. Politistii au fost ajutati de un cameraman

Dată publicare: 17-12-2014 09:07
Dată actualizare: 20-12-2014 08:25


Luarea de ostatici de la Sydney, soldata cu moartea a doua femei si a atacatorului, ridica intrebari extrem de incomode pentru oficialii australieni.

Una dintre ele a fost pusa chiar de seful Guvernului: de ce islamistul de origine iraniana, cu o sumedenie de acuzatii de extremism si violente la activ, era liber pe cautiune. 

Mai mult, de ce nu se afla pe o lista a persoanelor de interes pentru agentiile de securitate.

Un cameraman al unei televiziuni australiene a povestit, in schimb, cum i-a ajutat pe politisti si cum a urmarit pas cu pas drama din cafenea.

Drama ostaticilor din Sydney a debutat sub privirile jurnalistilor de la postul de televiziune Seven Network, care isi are sediul peste drum de cafeneaua vizata de atacator.

Tony Fox, jurnalist, Seven Network: "In cateva minute, toti cei care se aflau in redactia de stiri erau la geam.."

Instantaneu, trei camere, inclusiv una de mare rezolutie, au fost atintite asupra ferestrelor si au filmat cele 16 ore de cosmar. Politia a evacuat redactia de stiri, insa i-a cerut cameramanului veteran Greg Parker sa ramana.

Camerele televiziunii le-au oferit politistilor detalii pretioase din interior, inclusiv evolutia starii de spirit a atacatorului.

Greg Parker, cameraman, Seven Network: "Il vedeam cum se misca, cum ii impinge, statea in spatele lor, intr-un fel menit sa ii intimideze, era furios. In 20 de ani de activitate rar intalnesti imagini atat de tulburatoare. "

La un moment dat s-a auzit o impuscatura, apoi fortele speciale au patruns in cafenea.

Doi nevinovati au pierit in tragedia de la cafeneua din Sydney: o femeie de 38 de ani, mama a trei copii, si un barbat de 34. Atacatorul, un refugiat iranian, a murit si el in confruntarea cu fortele de ordine.

Tags: sydney, atentat, decese,


VIDEO PROTVPLUS.RO