Instanta italiana a decis: Mailat, condamnat la 29 de ani de inchisoare!

29-10-2008 00:00


UPDATE - Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, talharirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani, a fost condamnat la 29 de ani de detentie.


Procuratura italiana ceruse condamnarea la inchisoare pe viata a romanului. "Aceasta crima a fost savarsita de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini, reamintind ca procesul se incheie chiar in ziua in care se implineste un an de la agresiune.

Din toate acuzatiile puse pe capul sau, Mailat nu a recunoscut-o decat pe cea de jaf, insa procurorii l-au retinut pe baza probelor gasite la fata locului. 

Mai mult, Mailat trebuie sa plateasca o amenda penala de 1.000 de euro si daune materiale stabilite provizoriu la 500.000 de euro.

Potrivit cotidianului L'Unita, Mailat va fi expulzat in Romania abia dupa ispasirea pedepsei.

Avocatul lui Mailat, Piero Piccinini, a declarat ca vina nu este sigura si ca marturiile care il incrimineaza sunt contradictorii si de aceea cere achitarea din lipsa de probe.

Giovanna Reggiani, in varsta de 47 de ani, a fost agresata in apropiere de gara Tor de Quinto din Roma, la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat intr-un sant.

VIDEO PROTVPLUS.RO