Închisoarea în care deținuții au mitraliere, zoo și festivaluri, cocaina se vinde pe tarabe și gardienii nu au curaj să intre

Ultima actualizare: 17-12-2020 22:07
Închisoarea în care deținuții au mitraliere, zoo și festivaluri, cocaina se vinde pe tarabe și gardienii nu au curaj să intre
Profimedia

Cea mai mare închisoare din Venezuela se află sub controlul deținuților, care sunt înarmați cu mitraliere, vând cocaină pe tarabe, au o grădină zoologică și organizează festivaluri și petreceri tematice Disney pentru copiii care intră nestingheriți.

 

Deținuții homosexuali au fost alungați și obligați să locuiască pe acoperișuri, iar clanurile care au preluat controlul total asupra penitenciarului colectează taxe de la prizonieri, cei care încalcă regulile fiind închiși într-o închisoare organizată în interiorul închisorii, în timp ce trupele armate de stat sunt prea speriate pentru a intra și a prelua controlul, scrie The Sun.

Soțiile, prietenele și copiii deținuților au voie să intre și să plece după bunul plac din închisoarea unde în fiecare weekend se organizează festivaluri rave și petreceri tematice cu personaje Disney pentru copii.

Informațiile apar în documentarul ”La Causa”, realizat de Andres Figueredo Thomson, care oferă o imagine clară asupra vieții din Penitenciarul General din statul venezuelean Guarico.

Figueredo Thomson, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în SUA, a petrecut opt ani pentru documentarea filmului și spune că a găsit această experiență ca fiind „incredibil de copleșitoare”.

 

Deținuții care nu plătesc impozit sunt închiși în închisoarea din închisoare

 

„Văzând deținuții cu arme, cu grenade, mirosul ... literalmente de excremente, care vine de pe ziduri. Condiții absolut deplorabile. Este o zonă de război. Un peisaj post apocaliptic. A vedea copii intrând și ieșind din închisoare, cu arme în jurul lor. Era un tip care vindea cocaină cu un bebeluș în brațe”, povestește Figueredo Thomson.

Închisoarea a fost complet abandonată de gardieni și, la fel ca altele din țara sud-americană, este guvernată de bande criminale conduse de un „pran” (stăpân), care aplică un cod strict ce guvernează viața de zi cu zi.

Cei care încalcă „regulile” sunt împușcați de forțele de ordine nemiloase numite „paznici” cu arme de poliție furate și personalizate la comandă în ateliere speciale ale închisorii.

Documentarul își ia numele de la „causa”, impozitul pe care stăpânii închisorii îl încasează de la deținuți pentru a cumpăra bunurile - atât legale, cât și ilegale - care sunt transportate apoi în unitate.

Cei care nu se supun sunt trimiși la Biserică, un spațiu care este atât un lăcaș de cult, cât și un fel de închisoare a debitorilor în interiorul unei închisori, relatează site-ul de știri Reason.com.

Figueredo Thomson a dezvăluit că, în mod uimitor, acești stăpâni au făcut ca închisoarea să fie mai sigură, deoarece prizonierii știu că vor fi aspru pedepsiți dacă vor ieși din cuvântul lor: ”Au adus un fel de ordine în haos".

Documentarul arată cum închisoarea găzduiește și o bizară menajerie de animale sălbatice- inclusiv maimuțe și feline.

 

Deținuții din altă închisoare au omorât și mâncat un câine pentru a nu muri de foame

 

Populația penitenciarelor din Venezuela a explodat în ultimii ani după ce președintele Nicolas Maduro a început să închidă oameni chiar și pentru infracțiuni minore.

Activiștii pentru drepturile omului spun că aproape 70% dintre deținuții acestei închisori sunt în arest preventiv.

Iar lucrurile nu sunt mult mai bune în altă părți ale acestei țări răvășite de crima organizată.

Chiar luna trecută, prizonierii din penitenciarul El Libertador din Hombre Nuevo, statul Carabobo, au fost obligați să omoare și să mănânce un câine Rottweiler pentru a nu muri de foame, a dezvăluit ONG-ul pentru drepturile omului Venezuelan Prisons Observatory (OVP).

Și în luna mai, lipsa de hrană și apă a cauzat o revoltă a deținuților din Penitenciarul Llanos din orașul Guanare, soldată cu 40 de morți.

Anul trecut, OVP a dezvăluit că peste 7.000 de oameni au murit în unitățile penitenciare din Venezuela în ultimii 20 de ani, una dintre cele mai ridicate cifre din întreaga lume.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO