Adept al „Martorilor lui Iehova” din Rusia, trimis la închisoare pentru „activități extremiste”

16-12-2020 17:09


Adept al „Martorilor lui Iehova” din Rusia, trimis la închisoare pentru „activități extremiste”

Un adept al „Martorilor lui Iehova” a fost condamnat la șase ani de închisoare în Rusia, considerat vinovat de activități extremiste. Curtea Supremă a Rusiei consideră organizația religioasă drept „teroristă”.

Iuri Saveliev (66 de ani) a fost condamnat miercuri de o instanţă din Novosibirsk (oraş situat la 2.800 kilometri est de Moscova), a declarat avocatul său, Vitali Svinţov. Acesta a anunţat că va contesta decizia care îl vizează pe clientul său, adept al organizației „Martorii lui Iehova”, potrivit Reuters și Agerpres.

''A-l condamna pe Iuri, un creştin paşnic în vârstă de 66 de ani, la şase ani de închisoare este evident absurd'', a afirmat Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt din SUA al grupării religioase.

''De asemenea, condamnarea sfidează normele internaţionale privind drepturile omului şi acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA şi ONU i-au cerut în mod repetat Rusiei să pună capăt persecuţiei sistematice a 'Martorilor lui Iehova' '', a adăugat Lopes.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru Iuri Saveliev.

În 2017, Curtea Supremă a Rusiei a hotărât că gruparea 'Martorii lui Iehova' este organizaţie ''teroristă'' şi a ordonat desfiinţarea sa, o decizie care a fost urmată de o represiune în care au fost întemniţaţi zeci de simpatizanţi ai grupării şi au fost puşi sub acuzare alte câteva sute.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO