Incendiu puternic in Chile. Aproximativ 7.000 de oameni au fost nevoiti sa fuga, la propriu, din calea focului

15-03-2015 08:19


Un incendiu de vegetatie s-a dezlantuit in Chile, pe tarmul Pacificului, iar 7.000 de oameni au fost nevoiti sa fuga - la propriu - din calea flacarilor.

Focul se apropie de orasele Valparaiso si Vinia del Mar, iar localnicii se tem de o repetare a dezastrului de anul trecut, cand au murit 15 oameni.

Autoritatile au mobilizat toti pompierii din regiune si au cerut totodata ajutorul armatei, pentru evacuarea rapida a zonelor amenintate.

Potrivit unor oficiali, incendiul a pornit de la o groapa ilegala de gunoi, vineri dupa-amiaza, iar flacarile s-au extins rapid, intensificate de rafale puternice de vant, determinand autoritatile sa instutie stare de calamitate in zona. Adjunctul ministrului de Interne Mahmud Aleuy a declarat ca aproximativ 4.500 de persoane din sase zone limitrofe au fost evacuate, in timp ce flacarile avansau si nu a exclus ca alte 10.000 de persoane sa fie evacuate.

Ministerul de Interne a anuntat ca o femeie in varsta de 67 de ani a murit din cauza unor probleme cardio-respiratorii, iar potrivit pompierilor cel putin zece persoane au fost ranite. Biroul pentru Situatii de Urgenta a apreciat ca aproximativ 300 de hectare au fost afectate de incendiu pana vineri noaptea.

Chile a fost afectat de cel mai grav incendiu urban, aproximativ in aceeasi zona, in aprilie 2014, cand un incendiu de proportii, care a izbucnit ca un incendiu de vegetatie, s-a propagat peste dealuri pana la Valparaiso, unde s-a soldat cu 15 morti si aproximativ 500 de raniti. Atunci au fost distruse peste 2.900 de case.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO