Reactia francezilor dupa ce s-a interzis, pentru o zi, circulatia masinilor pe cel mai faimos bulevard din Paris

Ultima actualizare: 12-05-2016 07:08

N-am ajuns inca nici la jumatatea lunii mai, dar britanicii se bucura deja de temperaturi ca intr-o vara blanda. Duminica, la Londra, a fost cea mai calda zi din acest an - s-au inregistrat peste 27 de grade Celsius.

Iar la Paris, localnicii si turistii au avut la dispozitie un loc inedit de promenada - circulatia masinilor a fost interzisa pentru o zi pe bulevardul simbol al capitalei franceze, Champs Elysee.

Britanicii au ocupat pasnic parcurile, piscinele si plajele, ca in miezul verii.

Copil: "E frumos pentru ca n-am mai fost demult la plaja cu familia mea."

Cei care vand inghetata sau bauturi racoritoare se bucura de acest debut prematur al sezonului estival.

Barbat: "Am fost aici si in weekendul trecut, dar era ploaie si vant. Oamenii nu prea s-au inghesuit, dar priviti-i acum, vin cu totii la mare, adora sa stea la plaja cand este cald."

Marea Britanie a detinut in week-end recordul de cladura in Europa. In parcul Saint James din centrul Londrei mercurul termometrului a urcat pana la 27,1 grade Celsius. Prin comparatie, in alte parti ale continentului rasfatate de obicei de soare - Costa del Sol, in Spania, sau Riviera franceza - temperatura a fost cu 8 grade mai scazuta.

La Paris, Champs Elysees a fost redat pietonilor si ciclistilor - a fost o zi "fara masini".

Sub soarele stralucitor, copiii au pedalat fara grija, ca pe aleile unui parc, cuplurile au iesit la plimbare, iar turistii au profitat de ocazia rara de a fotografia Arcul de Triumf, postati chiar in mijlocul faimosului bulevard.

Turist taiwanez: "Ultima oara cand am mai fost pe aici erau mii de masini, ca pe sosea. Puteam doar sa stam pe marginea strazii. Acum noi ne plimbam si masinile au interzis. E grozav."

Localnic: "Mai ales ca e o zi atat de frumoasa, cu soarele asta superb, ne simtim ca in vacanta si noi, cei care locuim in Paris. Te poti plimba in voie, fara poluare, fara zgomot. Suntem bucurosi."

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a primit laude pentru aceasta initativa "prietenoasa" cu mediul inconjurator.

Copil: "Deocamada, o data pe luna. Superb! O data pe luna, duminica."

"Dincolo de aspectul festiv, am vrut sa luam o masura si pentru reducerea poluarii." a mai spus primarul, care a promis si alte masuri in acest sens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO