Imagini cu asasinul jurnalistei bulgare fugind de la locul faptei. Anunțul poliției


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 18:55
Categorie: Stiri externe

Răsturnare de situaţie în Bulgaria. Autorităţile au confirmat arestarea unui alt suspect în cazul uciderii jurnalistei Viktoria Marinova. Individul a fost reţinut în localitatea Stade, la 45 de kilometri de oraşul Hamburg.

Este vorba, despre un tânăr bulgar care a fugit duminică în Germania, unde locuieşte mama lui. Vestea vine după ce ucraineanul cu cetăţenie română, reţinut iniţial, a fost eliberat după ce i s-a confirmat alibiul.

Presa bulgară a difuzat imagini care l-ar surprinde pe asasinul jurnalistei în timp ce fugea.

Severin Nadezhdov Krasimirov, un cetăţean bulgar în vârstă de 21 de ani, a fost reperat pe camerele de supraveghere de pe malul Dunării. Criminaliştii au găsit sângele victimei pe hainele suspectului şi, potrivit presei, în locuinţa acestuia din Ruse ar fi fost descoperit şi telefonul Viktoriei Marinova.

Mladen Marinov, ministrul bulgar de interne: "Avem rezultatele testelor ADN, care arată prezenţa materialului genetic al lui şi al victimei, pe hainele pe care le purta suspectul, iar urme ale ADN-ului său au fost găsite pe corpul victimei."

Sotir Tatarov procuror-şef: ”În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei.”

Krasimirov avea cazier pentru furt de metal şi cabluri. Vestea despre suspectul arestat în Germania a apărut imediat după eliberarea primul bărbat reţinut în anchetă, un ucrainean cu cetăţenie romană.

Ulterior, surse din poliţia română au lămurit că bărbatul fusese găsit în apropiere de locul crimei şi nu a putut explica de ce se afla acolo. Acesta a fost motivul pentru care a fost reţinut pentru verificări.

Uciderea Viktoriei Marinova a declanşat un val de emoţie în ţara vecină. Numeroşi bulgari şi-au exprimat convingerea că asasinatul are legătură cu anchetele privind deturnarea de fonduri europene şi corupţia autorităţilor, difuzate în emisiunea ziaristei.

De altfel, premierul bulgar a răbufnit când ziariştii au insistat cu întrebări despre mobilul crimei.

Boiko Borisov, premierul bulgar: ”Am acordat toată atenţia posibilă fiecărui detaliu. N-am meritat absolut deloc - vreau să spun Bulgaria, ca ţară - insultele primite în ultimele câteva zile, în timp ce autorităţile noastre se mobilizau mie la sută. Să rămânem la informaţiile de care suntem siguri, să nu tulburăm apele! Mulţumesc!”

Borisov a mulţumit autorităţilor germane pentru colaborare, dar a ţinut să adauge că îşi va retrage sprijinul pentru Manfred Weber, favorit pentru şefia viitoarei Comisii Europene. Politicianul german a postat câteva comentarii în care asocia uciderea Viktoriei Marinova cu asasinarea maltezei Daphne Galizia şi a slovacului Jan Kuciak. Cei doi au fost executaţi în timp ce investigau corupţia unor înalţi responsabili din ţările lor.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO