Imaginea anarhiei in Grecia. Un deputat neonazist a lovit o femeie in timpul unei emisiuni in direct

Ultima actualizare: 07-11-2012 12:18
nazist Grecia

Un deputat neonazist grec a agresat doi alesi de stanga in cursul unei dezbateri transmise in direct joi dimineata de postul de televiziune Ant1 in vederea alegerilor legislative de la 17 iunie, dupa care a parasit emisunea, relateaza AFP.

 

Parchetul din Atena a dispus arestarea acestuia, potrivit procedurii de flagrant delict, precizeaza o sursa judiciara.

Ilias Kasidiaris. purtator de cuvant al formatiunii Chryssi Avgi (Zori Aurii), care a intrat in Parlament cu 6,9 la suta din voturi in urma alegerilor de la 6 mai, si-a pierdut cumpatul in momentul in care deputata stangii radicale, Rena Duru, a mentionat anchetarea acestuia in cazul unui jaf armat din anul 2007.

Procesul acestuia a inceput miercuri, dar a fost amanat pentru 11 iunie.

Activistul neonazist a aruncat un pahar cu apa catre doamna Duru, insultand-o, dupa care s-a intors catre o alta deputata, comunista Liana Kaneli, care a protestat. El a impins-o, dupa care a lovit-o peste fata cu palma de doua ori si apoi cu pumnul, fara ca prezentatorul sa apuce sa intervina, iar ulterior a prarasit studioul.

Potrivit unei jurnaliste de postul de televiziune, angajatii acestuia au incercat sa il retina, dar acesta a fugit.

Violenta incidentului a provocat consternare in Grecia, in contextul in care, potrivit sondajelor, formatiunea neonazista ar putea ramane in Parlament in urma scrutinului de la 17 iunie, cu circa 4 la suta din sufragii.

Acesta fosta grupare semiclandestina a reusit sa profite de mania provocata de austeritate, in special in randul populatiei din cartierele sarace din centrul capitalei, dar si de pe urma lipsei de reactie a autoritatilor politiei si justitiei fata de metodele sale deosebit de violente.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO