Hoții, "afectați" de criza din Venezuela. Nu mai au ce fura

Ultima actualizare: 29-05-2019 10:27

Criză economică din Venezuela a avut şi efecte neaşteptate.

Pentru că rata inflaţiei a atins cote uriaşe, iar oamenii nu mai au bani, a scăzut drastic numărul infracţiunilor.

Reporterii Associated Press au stat de vorbă cu liderul uneia dintre cele mai violente găşti din Caracas.

Această casă dărăpănată de la marginea capitalei este ascunzătoarea lui El Negrito - unul dintre cei mai periculoşi gangsteri din Caracas. Criza prin care trece Venezuela i-a lăsat pe oameni fără bani, ceea ce îi afectează pe infractori, care şi-au rărit atacurile.

El Negrito: "O să fiu sincer, ne-am liniștit un pic pentru că gloanțele sunt scumpe, armele sunt scumpe. Nici nu o să facem tot timpul ăsta, trebuie să găsim o modalitate de a depăși situația și de a pleca de aici."

Un alt membru al bandei spune că armele de foc şi muniţia au devenit un lux: un glonț costă un dolar - o sumă mare pentru Venezuela.

Jose: "Gloanțele pot fi cumpărate de peste tot. Dar trebuie să facem rost de bani. Dacă nu ai bani, trebuie să îi obții ca să poți să cumperi gloanțe."

Potrivit experţilor, unul dintre efectele crizei economice şi politice din Venezuela a fost reducerea cu până la 20 la sută a jafurilor şi crimelor.

Yuleidi Maldonado, lider al comunității: "Încă nu am atins un nivel de zero infracțiuni, încă mai avem delincvență și ciocniri, așa cum se poate vedea la știri. Criza i-a făcut însă pe mulți să plece din țară, inclusiv infractori care încearcă să apuce pe alte drumuri."

Robert Briceño, director la Observatorul Violenței din Venezuela: "În aceste zile, în Venezuela nimeni nu o duce bine... nici oamenii cinstiți, nici infractorii."

În ultimii ani, peste 3,2 milioane de oameni au părăsit Venezuela, mulţi dintre ei tineri. Cei rămaşi acasă încearcă să supravieţuiască, în condiţiile în care rata inflaţiei a atins chiar şi un milion la sută.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO