Hillary Clinton cere legi mai aspre pentru armele de foc, dupa masacrul din Orlando. "Au devenit o unealta de razboi"

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00
Hillary Clinton - AGERPRES

Candidata democrata la presedintie Hillary Clinton a indemnat luni, la o zi dupa masacrul din clubul de noapte din Orlando, ca SUA  sa gaseasca o cale pentru a-si asigura securitatea, fara sa-i diabolizeze pe musulmanii americani, relateeaza Reuters.

Ea a indemnat la "calitati de conducator, nu partizanat", in urma atacului armat din Florida,n in timp ce Donald Trump, presupusul nominalizat republican, a indemnat la monitorizarea moscheelor din Statele Unite si si-a reiterat propunerea cu privire la o interzicere temporara a intrarii musulmanilor pe teritoriul american, conform News.ro

Ea a indemnat, de asemenea, la adoptarea unor masuri prin care persoane ale caror nume apar pe lista americana de excludere aeriana sa nu poata cumpara arme de foc si a subliniat ca este necesar sa se dezbata pe tema unor eventuale restrictii asupra pustilor de asalt.

"Nu putem sa cadem in capcana celor care fac lobby detinerii de arme, care spun ca daca nu putem impiedica fiecare atac armat, sa nu mai incercam sa oprim niciunul" a declarat Clinton pentru The Guardian.

Hillary Clinton a mai criticat legile permisive din statul Florida, care le permit foarte usor oricui sa isi achizitioneze o arma de foc: "Sunt prea multe refuzuri in fata sigurantei. Trebuie o reforma in cazul legilor armelor pentru siguranta tuturor. Stim ca un om a folosit o arma de razboi sa ucida 50 de americani"

Aceasta a mai spus ca trebuie luate masuri severe de securitate in ceea ce priveste armele de foc.

49 de persoane - inclusiv atacatorul, fiul nascut la New York al unor imigranti afgani - au fost ucise in clubul de noapte, cel mai sangeros atac armat in masa din istoria Statelor Unite.

Clinton a spus, in interviuri pentru mai multe posturi de televiziune, ca sustine masuri mai puternice in vederea impiedicarii atacurilor unor lupi singuratici si s-a pronuntat pentru o monitorizare mai stransa pe Internet.

Ea a subliniat ca este hotarata ca, in acelasi timp, sa apere drepturile americanilor musulmani.

"Nu putem diaboliza, face declaratii demagogice si declara razboi unei religii intregi. Acest lucru este pur si simplu periculos", a declarat Clinton pentru MSNBC.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO